Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 100.000 πολίτες στις κάλπες - που ψήφισαν Ανδρουλάκης & Παπανδρέου (φωτό & βίντεο)

Οι πρώτες δηλώσεις των δύο υποψηφίων

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την προεδρία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Ικανοποιητική θεωρείται η προσέλευση και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια επιτροπή για τίς εσωκομματικές εκλογές, μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου 132.000 ενώ μέχρι και τις 16:00 είχαν ξεπεράσει τις 160 χιλιάδες.

Οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες, καθώς οι υποψήφιοι είναι δύο, δεν  χρειάζεται να συμπληρωθεί αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ.

Οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου 1,5 ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

 

 

Παπανδρέου: Σήμερα ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή

Στο εκλογικό κέντρο για τις εσωκομματικές εκλογές που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας, ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο μετά τις 11:00.

Ο πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Ανδρουλάκης: «Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη»

Ο Nίκος Ανδρολάκης, που πρώτευσε στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ψήφισε λίγο πριν το μεσημέρι στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε καθαρή εντολή νίκης για να γίνει ξανά μεγάλη η παράταξη. Είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

 

 

 Λοβέρδος: «Συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά-Η Ελλάδα ψηλά»

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που ψήφισε το πρωί στη Μεταμόρφωση. Προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

 

 

 

Ομαλά και με καλή ροή η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας

Άνοιξαν οι κάλπες στις 7:00 το πρωί για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και την ανάδειξη προέδρου, στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας. Η ψηφοφορία και στις δύο περιοχές ξεκίνησε και εξελίσσεται ομαλά, με καλή ροή προσέλευσης, αν και πρωί, σύμφωνα με όσα τονίζουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Γανιάς και Τρικάλων Λώρεν Κασσοπούλου.

Χανιά: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Κανονικά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Η ροή της προσέλευσης των ψηφοφόρων θεωρείται ικανοποιητική, παρά τον άστατο καιρό, με τους περισσοτέρους να προσέρχονται σε εκλογικά τμήματα μετά τις 10:00 το πρωί.

H εκλογική διαδικασία σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς, καθώς δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το έγγραφο της αίτησης, ενώ όσοι προσέρχονται δεν καταβάλουν και το χρηματικό ποσό των 3 ευρώ, όπως γινόταν την πρώτη Κυριακή.

Τα εκλογικά Κέντρα στον νομό Χανίων είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής, οι 25 κάλπες έχουν στηθεί σε 20 σημεία της Περιφερειακής Ενότητας που είναι δημοτικά καταστήματα, πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων. Στην πόλη των Χανίων από 2 κάλπες έχουν στηθεί στο Δημαρχείο και σε χώρο της Αντιπεριφέρειας.

 

 

Πάτρα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία στη Δυτική Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στα εκλογικά τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.

Στον νομό Αχαΐας η ψηφοφορία διεξάγεται σε 23 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κινήματος Γιώργο Αθανασόπουλο, η προσέλευση των μελών είναι ικανοποιητική και εκτιμάται ότι μέχρι και τη μια μετά το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου το 40% όσων είχαν προσέλθει και στον α΄ γύρο.

Στον Νομό Ηλείας η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα στα 12 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Διονύση Γιατρά η συμμετοχή είναι ικανοποιητική.

Στην Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία που πλήττει τον νομό έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργο Ζήσιμο, αρκετά προβλήματα που αφορούν κυρίως την αδυναμία πρόσβασης των ψηφοφόρων στα 22 εκλογικά τμήματα που διεξάγεται η ψηφοφορία.

Δείτε εδώ την αναλυτική εγκύκλιο της ΕΔΕΚΑΠ για τις επαναληπτικές εκλογές ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής της 12ης Δεκεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ