Η Μαίρη Χρονοπούλου για τον μεγάλο της έρωτα με τον Μίμη Πλέσσα: «Ήμουν 15 χρονών - αυτός 20, θεός για μένα» (βίντεο)

Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης

Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι μία σταρ που σφράγισε με την παρουσία της τη χρυσή εποχή του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου. Τραγούδησε με το δικό της, μοναδικό τρόπο, αξεπέραστες επιτυχίες και βρέθηκε στο πλευρό των πιο αγαπημένων πρωταγωνιστών.

Καθιερώθηκε μέσα από δραματικούς ρόλους, αλλά οι συμμετοχές της στα μιούζικαλ ήταν αυτές που «απογείωσαν» την καριέρα της. Μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’70 συνεργάστηκε με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, πήρε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για τη ερμηνεία της στην ταινία «Τα παιδιά της Χελιδόνας», του Κώστα Βρεττάκου, ενώ η ταινία «Προς την ελευθερία», του Χάρη Παπαδοπούλου, το 1996, ήταν η τελευταία που έκανε.

 

Την Κυριακή η Μαίρη Χρονοπούλου βρέθηκε λοιπόν καλεσμένη στην εκπομπή «Προσωπικά» και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Η σπουδαία ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις  πρώτες της εμφανίσεις στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επιλογή της προς τον κινηματογράφο περισσότερο από το θέατρο, καθώς , όπως δήλωσε η ίδια, η επανάληψη την έπληττε ενώ στην ταινία μετρούσε τα εισιτήρια που κόβονταν και τα θεωρούσε ως ψήφους.

 

Ακόμα αποκάλυψε ότι ο πρώτος της μεγάλος έρωτας ήταν ο Μίμης Πλέσσας, ενώ η εκπομπή «Προσωπικά» βρήκε από το αρχείο της ΕΡΤ μερικά αποσπάσματα από τη σειρά «Καλλιτεχνικό καφενείο» όπου η Χρονοπούλου εκφράζει τον έρωτά της για τον θρυλικό συνθέτη. Επίσης, η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τη σημασία του έρωτα στη ζωή της.

«Ήμουν 15-16 χρόνων με κοτσίδες, τις έλυσα για να πάω στον γάμο του. Αυτός ήταν 20, μόλις είχε γυρίσεις από την Αμερική με το master της χημείας. Θεός για μένα. Τι απελπισμένος έρωτας. Μια Ιουλιέτα πρώιμη. Δεν πέρασαν πολλοί άντρες από τη ζωή μου όπως μου έχουν καταλογίσει. Έμενα με όλους πολλά χρόνια.

Πέρασα και μεγάλα διαστήματα μοναξιάς, μου άρεσε να μένω μόνη μου. Άντεχα τη μοναξιά. Πήρα πολλά. Το πάρε – δώσε με τους άντρες ήταν ικανοποιητικό» είπε η ηθοποιός η οποία θυμήθηκε ότι όταν είχε μάθει ότι παντρεύεται φόρεσε μαύρο ταγέρ και μαύρες γόβες και πήγε στην εκκλησία.

Μαίρη Χρονοπούλου - Μαριάννα Λάτση - Λουκίλα Καρρέρ - Μίμης Πλέσσας

Όσο για τον σύντομο και μοναδικό γάμο της το 1975 με τον πρώην δήμαρχο Σπάτων και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δήμο Μπότσαρη η ίδια ανέφερε ότι:  «Τρεις τέσσερις μέρες πριν από τον γάμο, ήξερα ότι ο γάμος δεν θα διατηρηθεί. Δυο μέρες μετά τον γάμο ετοίμασα τις βαλίτσες μου, τα μάζεψα και πήγα Θεσσαλονίκη.

Πήγα στην εκκλησία με μια Ρολς Ρόις 5 ετών, η οποία διαλύθηκε. Οδηγούσε ο Κώστας Καρράς. Είχαν πέσει πάνω γύρω στους 8.000 ανθρώπους. Δεν μπορούσαν οι αστυνομικοί να κρατήσουν τον κόσμο. Ο Θανάσης Βέγγος ούρλιαζε στον γάμο μου: “Μαίρη! Κάποτε είχες πει ότι θα παντρευόσουν έναν άντρα σαν εμένα, αυτός που παίρνεις δεν μου μοιάζει”. Τον αγαπούσα πολύ τον Θανάση Βέγγο. Εγώ ήμουν σαν χαμένη».

 

Για την φωτογράφιση που είχε κάνει στο Playboy και την αντίδραση της μητέρας της είπε:  «Την ενόχλησε πολύ το Playboy. Αλλά εκεί κυρία! 65 χρονών μου έδωσε χαστούκι και με έριξε από τη σκάλα. Δεν ήταν εύκολο να πάρω τη ζωή στα χέρια μου. Ο απογαλακτισμός εκείνη την περίοδο ήταν δύσκολος».

«Σε όλη μου την ζωή γύρευα έναν καπετάνιο να του παραδώσει το τιμόνι της ζωής μου. Έκανα πολλές “οντισιόν” για αυτό, όχι τόσες όσες μου καταλογίζουν, αλλά κατέληξα να είμαι εγώ ο τιμονιέρης της ζωής μου και αυτό είναι πολύ κουραστικό. Ακόμα και τώρα υπάρχουν μερικοί ανόητοι που πιστεύουν ότι είμαι γυναίκα. Εγώ δεν το πιστεύω» είπε ακόμα για τους άντρες που πέρασαν από την ζωή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ