Το «μαγικό» αυτοκίνητο του διαδόχου της Μέρκελ: Η Mercedes του Όλαφ Σολτς αντέχει σε πυρά 300 σφαιρών & βόμβες (βίντεο)

Ζυγίζει 4,2 τόνους!

Με ένα τετράτροχο «φρούριο» κινείται ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ, Όλαφ Σολτς αφού το αυτοκίνητο του Γερμανού Καγκελάριου ζυγίζει 4,2 τόνους και πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο 63χρονος Σολτς είναι ο ένατος καγκελάριος της μεταπολεμικής Γερμανίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Μέρκελ, η οποία έμεινε στην εξουσία για 16 χρόνια.

Για τις επίσημες μετακινήσεις του θα φροντίζει μια Mercedes S 680 Guard 4Matic, η οποία βασίζεται στην τελευταία γενιά της S–Class.

Πέρα, όμως, από την απαράμιλλη πολυτέλεια, το όχημα του είναι ένα… φρούριο με ρόδες, δεδομένου ότι προσφέρει προστασία επιπέδου “VR10”.

Για να λάβει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση το μοντέλο δέχτηκε 300 σφαίρες. Αυτές δεν έφτασαν στον χώρο των επιβατών και ως εκ τούτου τα ανδρείκελα δεν υπέστησαν τον παραμικρό τραυματισμό.  Ακόμα, αντέχει σε βαρέα όπλα, αλλά και σε επίθεση  με 15 κιλά ΤΝΤ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το newsauto.gr οι επιβάτες είναι προστατευμένοι και από τις επιθέσεις με τοξικά αέρια, μιας και υπάρχει σύστημα απελευθέρωσης οξυγόνου στην καμπίνα.

Το βάρος του ανέρχεται σε 4,2 τόνους, είναι δηλαδή υπερδιπλάσιο από αυτό της «απλής» έκδοσης. Όσον αφορά την τιμή, αυτή αντιστοιχεί σε 547.000 ευρώ, δύο φορές παραπάνω από μια Maybach 680.  Η εκτόξευση του βάρους οφείλεται φυσικά στη θωράκιση του μοντέλου η οποία ζυγίζει γύρω στους δύο τόνους, όταν μόνο για το παρμπρίζ, η ζυγαριά δείχνει 120 κιλά!

Η Mercedes S 680 Guard 4Matic κινείται από έναν V12 6.000 κ.εκ. των 612 ίππων, με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Η τελική ταχύτητα, βέβαια, περιορίζεται στα 190 χλμ./ώρα, μιας και η S 680 Guard δεν προορίζεται για όχημα διαφυγής. Άνθρωποι της μάρκας διευκρινίζουν ότι βασική προτεραιότητα είναι να αντέξει στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα μιας επίθεσης και να συνεχίσει να κινείται μέχρι να σπεύσουν για βοήθεια οι άνθρωποι της ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η Μέρκελ είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα Audi A8 L (μακρύ μεταξόνιο), με έναν twin-turbo V8 4,0 λτ. των 435 ίππων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, βέβαια, χρησιμοποιούσε μια BMW 760Li High Security είτε μια Mercedes S 600 Guard.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ