Να γιατί το να αγνοείς κάποια πράγματα θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη - εσύ αποφασίζεις τι αξίζει την προσοχή σου

Μερικές φορές αυτή είναι η σωστή επιλογή

Τις περισσότερες φορές, το να αγνοείς τι συμβαίνει γύρω σου, δεν δείχνει ενδιαφέρον. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή, που θα ήταν καλύτερα να αγνοήσεις εντελώς. Ποιoς ο λόγος να πάρεις μια τέτοια απόφαση;

Δεν αποσπάται η προσοχή σου από τα σημαντικότερα.

Αποφασίζεις λοιπόν, τi είναι αυτό που αξίζει την προσοχή σου και τi όχι, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σου, από όσα πραγματικά χρειάζονται να τους δώσεις σημασία. Είναι μια τακτική που μπορεί να κάνει τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

Δίνεις περισσότερη σημασία στον εαυτό σου.

Μιλάμε πολύ στον εαυτό μας. Στην πραγματικότητα, ο εσωτερικός μονόλογος μπορεί να περιέχει εκατοντάδες λέξεις το λεπτό. Ναι, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, κάνεις ολόκληρο διάλογο με τον εαυτό σου. Εάν επιλέξεις λοιπόν, να αγνοήσεις κάποιες σκέψεις, θα δώσεις περισσότερη σημασία σε σένα και στα θέλω σου, κι έτσι θα είσαι πολύ πιο ευτυχισμένη.

Όσο περισσότερες πληροφορίες επεξεργάζεσαι, τόσο περισσότερο άγχος έχεις.

Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή, όπου είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε πολλές πληροφορίες. Η παρακολούθηση ειδήσεων, για παράδειγμα, είναι τόσο αγχωτική για το νευρικό μας σύστημα, που το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες του στρες και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως κόπωση, προβλήματα με τον ύπνο κλπ. Έτσι, είναι καλύτερα να  αρχίσεις να αγνοείς, όσα δεν είναι πρώτης σημασίας αυτή τη στιγμή για σένα. Δεν σε βοηθάει σε τίποτα το να στοιβάζεις ένα σωρό πληροφορίες στον εγκέφαλο σου, που σου δημιουργούν άγχος, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

Σε βοηθά να συγκεντρωθείς.

Μερικές φορές, είναι πολύ πιο εύκολο για τον εγκέφαλο να κάνει μια εργασία τη φορά, παρά πολλές μαζί. Έτσι, όποτε αντιμετωπίζεις προβλήματα συγκέντρωσης, θυμήσου ότι το μυστικό, είναι να μην αφήσεις τίποτα να αποσπάσει την προσοχή σου. Έτσι και στην καθημερινότητά σου, θα πρέπει να διαλέξεις να αγνοήσεις κάποια πράγματα, για να μπορέσεις να συγκεντρωθείς σε όσα αξίζουν την προσοχή σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ