Τέξας: Επιχειρηματίας πλήρωσε εκτελεστές για να σκοτώσουν την ερωμένη του & τον σύντροφό της που τον εκβίαζαν (βίντεο)

Για να μην φανερωθεί η απιστία του

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι συνελήφθησαν ένας επιχειρηματίας από το Τέξας και τρεις άλλοι, μεταξύ των οποίων μέλη του ισραηλινού στρατού και πεζοναύτες των ΗΠΑ, οοι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία σε σχέδιο δολοφονίας.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο 46χρονος Erik Charles Maund άρχισε να στέλνει email σε μια γυναίκα τον Φεβρουάριο του 2020 με την οποία είχε προηγουμένως σχέση και και την οποία σχεδίαζε να δει όταν θα επισκεπτόταν το Νάσβιλ των ΗΠΑ.

Μετά την επίσκεψή του, ο Maund, ο οποίος είναι παντρεμένος, έλαβε μια σειρά γραπτών μηνυμάτων από έναν άνδρα που είχε ρομαντική σχέση με την ίδια γυναίκα. Το ζευγάρι αναγωρίστηκε από την αστυνομία ως η 33ετών Holly Williams και ο 36 ετών William Lanway.

Βάσει του κατηγορητηρίου κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής αυτών των μηνυμάτων ο Lanway απείλησε να αποκαλύψει τη σχέση του Maund με την Williams εάν δεν λάμβανε «κάποιου είδους χρηματική πληρωμή» για να κρατήσει την σιωπή του, αναφέρει το dfw.cbslocal.com.

Στη συνέχεια ο ο Maund, ο οποίος είναι πωλητής αυτοκινήτων και παντρεμένος, φέρεται να στρατολόγησε τους Gilad Peled, Byron Brockway και Adam Carey για να βοηθήσουν με την υπόθεση εκβιασμού.

Ο Peled σχυρίστηκε ότι ήταν πρώην μέλος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, ο Brockway είναι πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ και ο Carey υπηρετούσε στο παρελθόν στην Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Σώματος Πεζοναυτών, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τώρα τους άντρες βαραίνουν τρεις κατηγορίες για απαγωγή, ανθρωποκτονία και περί όπλων. Εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, αφού κατηγορούνται ότι έλαβαν 750.000 δολάρια από τον επιχειρηματία για να σκοτώσουν το ζευγάρι. 

Γύρω στις 5 Μαρτίου 2020 ο Maund έβγαλε 15.000 $ από τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ έξι ημέρες αργότερα, έστειλε 150.000 δολάρια σε μετρητά σε έναν άλλο λογαριασμό που ελέγχεται από τον Peled, ενώ ο Brockway και ο Carey, οπλισμένοι, βρήκαν το ζευγάρι σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών πυροβόλησαν στο σημείο τον φερόμενο ως εκβιαστή και η κοπέλα φέρεται να απήχθη από τους δύο άντρες που με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν και το νεκρό σώμα του 36χρονου έφτασαν σε ένα εργοτάξιο και στη συνέχεια πυροβόλησαν θανάσιμα και την Williams.

Λίγο μετά τις δολοφονίες, ο Maund μετέφερε σχεδόν 750.000 δολάρια στον Peled, ο οποίος πλήρωσε τους άλλους δύο για την απαγωγή και τη δολοφονία του ζευγαριού, ισχυρίζονται οι εισαγγελείς.

Ο Maund συνελήφθη στο Ώστιιν. Οι άλλοι άνδρες συνελήφθησαν από πράκτορες του FBI και την αστυνομία του Νάσβιλ σε διάφορες τοποθεσίες στη χώρα. Όλοι θα παρουσιαστούν αρχικά ενώπιον δικαστών των ΗΠΑ στις περιφέρειες όπου συνελήφθησαν και θα επιστραφούν αργότερα στο Τενεσί για τις περαιτέρω διαδικασίες, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ