Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα πορτοκάλι & βαλσάμικο - τους δίνει άλλη νοστιμιά

Δείτε πως βήμα - βήμα πώς θα φτιάξετε την συνταγή

ΥΛΙΚΑ

4 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

8 αρνίσια παϊδάκια

1 κ.γ. αλάτι

½  κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.

2 Προσθέτουμε τα παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα παϊδάκια από το μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

3 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλείφουμε το τηγάνι με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα παϊδάκια για 5 περίπου λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.

4 Τοποθετούμε το ξύδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και το αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 3 λεπτά. Περιχύνουμε το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι πάνω από αρνί.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ