Τα 12 πιο extravagant δώρα όλων των εποχών: Από το Taj Mahal στον καταρράκτη που πήρε η Jolie στον Brad Pitt (φωτό & βίντεο)

Ίσως και να απορήσετε με τις αγορές ορισμένων ανρθώπων!

Από το ποδήλατο Chanel της Jennifer Aniston έως ένα αρχιτεκτονικό θαύμα του 17ου αιώνα, δεν είναι λίγα τα εξωφρενικά δώρα που έχουν αγοραστεί και δοθεί ανά τα χρόνια.

Στο invaluable.com βρήκαμε λοιπόν τα 12 πιο extravagant δώρα όλων των εποχών. Τα όσα περιλαμβάνονται στην λίστα θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας αλλά ίσως και να απορήσετε με τις επιλογές ορισμένων ανρθώπων!

1. Μια ολόχρυση μπανιέρα

Το 2013, ο Αμερικανός πυγμάχος Μάικ Τάισον αγόρασε στην τότε σύζυγό του, την ηθοποιό Ρόμπιν Γκίβενς, μια μπανιέρα από συμπαγές χρυσό 24 καρατίων που εκτιμήθηκε ότι κόστιζε πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή. Το αντικείμενο δόθηκε από ως δώρο γενεθλίων και προοριζόταν να μπει στην έπαυλή τους στο Οχάιο.

2. Ένας καταρράκτης… και ένα νησί

Fallingwater από τον Frank Lloyd Wright. Photo via Wikimedia Commons.

Η Αντζελίνα Τζολί τα Χριστούγεννα του 2012, χάρισε στον τότε συντροφό της Brad Pitt έναν πραγματικό καταρράκτη και... τη γύρω περιοχή! Η χειρονομία αυτή ήταν εμπνευσμένη από την αγάπη του Πιτ για την αρχιτεκτονική του Φρανκ Λόιντ Ράιτ, με την οποία ο Πιτ είχε ενθουσιαστεί όταν το ζευγάρι επισκέφτηκε το Fallingwater, ένα σπίτι σχεδιασμένο για την οικογένεια Kaufmann που βρίσκεται πάνω από έναν καταρράκτη 30 ποδιών στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια.

Η Τζολί ξεπέρασε ωστόσο τον εαυτό της όταν στα 50ά γενέθλια του Πιτ, του αγόρασε ένα μικρό νησί! Τα μόνα δύο σπίτια που υπήρχαν σε αυτό σχεδιάστηκαναπό τον ίδιο τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

3. Μια τσάντα Hermes σχεδιασμένη από τον George Condo

 

 

Το 2013, ο  Kanye West έδωσε στην Kim Kardashian μια τσάντα Birkin, μέρος της εμβληματικής, περιζήτητης σειράς του οίκου πολυτελείας Hermès. Η εν λόγω τσάντα, ωστόσο, δεν ήταν μια οποιαδήποτε Birkin, αφού ήταν ζωγραφισμένη στο χέρι με μια σύνθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη George Condo.

4. Ένα ποδήλατο Chanel

Το 2008, η ηθοποιός Courteney Cox αγόρασε ένα από τα μόλις 50 ποδήλατα Chanel από την περιορισμένη έκδοση του Brand, καθένα από τα οποία είχε αξία περίπου 12.000 $ εκείνη την εποχή. Ήταν ένα δώρο γενεθλίων για τη συμπρωταγωνίστριά της στο Friends, Jennifer Aniston.

5. Bombardier Challenger 85 Jet

 

 

Η Beyonce και ο Jay-Z είναι γνωστοί για τα ακριβά δώρα που κάνουν ο ένας στον άλλο. Έτσι για την Ημέρα του Πατέρα το 2012, λίγο μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, της Blue Ivy η τραγουδίστρια έδωσε στον καλό της ένα jet. 

6. Superyacht

Το 2008, ο Ινδός μεγιστάνας των επιχειρήσεων Anil Ambani αγόρασε στη γυναίκα του, Tina, ένα σούπερ γιοτ με το όνομα «Tian» το οποίο έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο καθώς ήταν ένα από τα πιο ακριβά και πολυτελή γιοτ στον κόσμο, αξίας 84 εκατομμυρίων δολαρίων. Ονομάστηκε δε «η Rolls Royce των νερών», λόγω της πολυτελούς διακόσμησής του.

7. Ένα μαργαριταρένιο κολιέ Cartier

Το 1917, ο Νεοϋορκέζος τραπεζίτης Morton Plank αντάλλαξε την εξαώροφη έπαυλή του με ένα μαργαριταρένιο κολιέ Cartier που δώρισε στη γυναίκα του!

8. Μια κρήνη με ρουμπίνια και μαργαριτάρια

Image via Wikimedia Commons

Η βασίλισσα της Αγγλίας Anne Boleyn (1501–1536) φέρεται να έκανε ένα σιντριβάνι δώρο στον σύζυγό της, βασιλιά Ερρίκο VIII (1491–1547). Αντλούσε ροδόνερο  για να φρεσκάρουν τα χέρια τους οι καλεσμένοι ενώ σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Hans Holbein και ήταν κατασκευασμένο από χρυσό και ασήμι και επενδυμένο με ρουμπίνια και μαργαριτάρια.

9. Το πιο ακριβό διαμάντι που πουλήθηκε ποτέ

Image via Wikimedia Commons

Το 1969, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Μπάρτον είχε μόλις αγοράσει αυτό που τότε ήταν το πιο ακριβό διαμάντι στον κόσμο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Ήταν ένα δώρο για τη σύζυγό του Elizabeth Taylor και έγινε ένα από τα πιο διάσημα διαμάντια στον κόσμο.

10. «Femme de Venise I» του Alberto Giacometti

Ο Roman Abramovich, διακεκριμένος συλλέκτης έργων τέχνης και ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου Chelsea, αγόρασε το Femme de Venise I του Alberto Giacometti για την γκαλερίστα (και τότε σύντροφό του), Dasha Zhukova, αφού το εντόπισε στο Art Basel το 2008. Έδωσε 14 εκατομμύρια δολάρια!

11. Το Ταζ Μαχάλ

Pexels

Σε μια από τις πιο διάσημες δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης όλων των εποχών, ο ηγεμόνας των Μογγάλων Σαχ Τζαχάν (1592–1666) ξόδεψε το ισοδύναμο των 827 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγχρονο νόμισμα, σύμφωνα με το Forbes, χτίζοντας το Ταζ Μαχάλ ως δώρο στη σύζυγό του. Η κατασκευή διήρκεσε πάνω από 22 χρόνια και σε δούλεψαν πάνω από 20.000 τεχνίτες.

12. Τα δώρα του Βασιλιά Αμπντάλα στον Πρόεδρο Ομπάμα

Το 2014, λίγο πριν πεθάνει, ο Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud, βασιλιάς του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εκείνη την εποχή, έδωσε ορισμένα δώρα στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μεταξύ ταυτών ήταν ένα ρολόι από λευκό χρυσό που εκτιμάται ότι άξιζε πάνω από 60.000 δολάρια, ένα σετ κοσμημάτων για την Πρώτη Κυρία που η αξία του εκτιμάται πάνω από 500.000 δολάρια και σετ κοσμημάτων αξίας περίπου 80.000 δολαρίων για τις κόρες του πρώην προεδικού ζεύγους Σάσα και Μάλια Ομπάμα. Συνολικά, ο Αμπντουλάχ χάρισε στην οικογένεια Ομπάμα δώρα αξίας περίπου 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ η ανταλλαγή προκάλεσε μια μικρή πολιτική διαμάχη εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποίησαν ότι η οικογένεια Ομπάμα δεν μπορούσε να κρατήσει στην πραγματικότητα κανένα από τα αντικείμενα. Ενώ τα δώρα έγιναν δεκτά, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των Η.Π.Α. πρέπει αργότερα να παραδοθούν στην Εθνική Υπηρεσία Αρχείων για να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ