5 δημοφιλή βιβλία γεμάτα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα - για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες

Μπορούμε να τα κάνουμε δώρο στους αγαπημένους μας

Οι προτιμήσεις μας στα βιβλία, είναι θέμα γούστου και επομένως, ζήτημα καθαρά υποκειμενικό. Άλλα τα βρίσκουμε καλά, άλλα λιγότερο καλά. Οι βιβλιοφάγοι, καταφεύγουν σε λίστες και καταλόγους βιβλίων, μόνο και μόνο για ενημέρωση.

Το αναγνωστικό τους ένστικτο, είναι τόσο ανεπτυγμένο, που έχουν δική τους άποψη. Περίοδοι, όμως, όπως είναι τα Χριστούγεννα, καθιστούν το βιβλίο ως δώρο και τα δώρα, τα επιλέγουμε! Ας δούμε 5 βιβλία που μπορούν να ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, Κάρολος Ντίκενς.

Από τις πιο ανθρώπινες και ατμοσφαιρικές ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ. Συγκινησιακή φόρτιση, προβληματισμός και ανθρωπιά, συνδυάζονται ανακατεύονται υπέροχα στο έργο. Πρωτοδημοσιεύτηκε παραμονές Χριστουγέννων του 1843 (19/12/1843). Πούλησε 6 χιλ. αντίτυπα μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Μέχρι και σήμερα, το βιβλίο είναι εμβληματικό και έχει ταυτιστεί με τα Χριστούγεννα. Ο Κύριος Σκρουτζ, είναι το ευχάριστο μήνυμα, καθώς μας θυμίζει ότι οι άνθρωποι αλλάζουν προς το καλύτερο όσο κακοί και αν ήταν, όσο και αν τους πήραν τα χρόνια. Ποτέ δεν είναι αργά.

Το Πολικό Εξπρές, Κρις Βαν Αλλσμπυργκ.

Πολύ αργότερα από τον Κάρολο Ντίκενς, ο Άλλσμπυργκ (που δημιούργησε το Τζουμάντζι) εικονογράφησε την υπέροχη ιστορία του Πολικού Εξπρές. Μεγάλη τύχη να περιμένεις να σου φέρει δώρο ο Άγιος Βασίλης, με το έλκηθρό του και τελικά…να έρχεται ένα lux τρένο το οποίο μαζί με άλλα παιδιά που σηκώθηκαν με τις πυτζάμες, να μεταφέρεσαι στον Βόρειο Πόλο! Το Πολικό Εξπρές είναι ιδανικό για δώρο, ειδικά για παιδιά!

Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό, Άγκαθα Κρίστι.

Η βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος, η Άγκαθα Κρίστι με τον αγαπημένο της ήρωα, Ηρακλή Πουαρό, έχουν μερίδιο στα κλασικά βιβλία που διαβάζονται τα Χριστούγεννα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 19/12/1938 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Ηρακλής Πουαρό, καλείται να εξιχνιάσει ένα έγκλημα που έχει διαπραχθεί μετά από χριστουγεννιάτικο γεύμα που παραθέτει ο Σάϊμον Λη, ένας πολυεκατομμυριούχος που έχει σχέση με αδαμαντωρυχεία. Εξαιρετική η ατμόσφαιρα, όπως γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας στο tsemperlidou.gr.

Η ζωή και οι περιπέτειες του Σάντα Κλάους, Φρανκ Μπάουμ.

Το 1902 είναι χρονιά ορόσημο για τη λογοτεχνία που έχει αναλωθεί στα Χριστούγεννα. Ο Φρανκ Μπάουμ εκδίδει το «Η ζωή και οι περιπέτειες του Άη Βασίλη», που έμελε να γίνει ένα από τα κλασικά και πιο δημοφιλή βιβλία Χριστουγέννων. Πρόκειται για παιδική ιστορία που θέλει να δείξει στα παιδιά το πώς θα μπορούσε να μεγαλώσει ο αγαπημένος τους Άγιος. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Σάντα Κλάους ήταν ένα παιδί όπως όλα τα άλλα μέχρι να καταλάβει πως κάτι θείο τον καλούσε να προσφέρει και να σκορπά χαμόγελο στα φτωχά παιδιά.

Γράμματα από τον Άη Βασίλη, Τζ. Ρ. Τόλκιν.

Ο δημιουργός του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, έχει αφήσει τεράστια κληρονομιά. Το 1976 εκδόθηκε μια συλλογή επιστολών που ο Τόλκιν έστελνε στα παιδιά του κατά τις δύσκολες δεκαετίες του 1920 και του 1930. Απίστευτα συγκινητικό αυτό που έκανε ο μεγάλος συγγραφέας.

Η συλλογή δημοσιεύτηκε τρία έτη μετά τον θάνατό του και το πνεύμα των επιστολών, έχει να κάνει με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βοηθοί του Άη Βασίλη και ο ίδιος ο Άγιος. Η πλοκή και οι χαρακτήρες έχουν την μαγεία που ο Τόλκιν μας έδωσε και στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Για μεγάλους και μικρούς, ένα υπέροχο δώρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ