Rita Hayworth forever: Όταν το 1947 η κοκκινομάλλα καλλονή χόρευε & έδειχνε τα συγκλονιστικά πόδια της (βίντεο)

Βρίσκεται 19η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών

Η Rita Hayworth θεωρείται μια από τις ομορφότερες γυναίκες που πέρασαν ποτέ από το χώρο της έβδομης τέχνης κι αποτέλεσε ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του κινηματογράφου κατά τη δεκαετία του '40.

Στον λογαριασμό Rita Hayworth forever στο Instagram, ο οποίος είναι γεμάτος με απίθανες φωτογραφίες της κοκκινομάλλας καλλονής, έχει αναρτηθεί ένα βίντεο από την ταινία Down to Earth του 1947, στην οποία η ηθοποιός και χορεύτρια έπαιξε μαζί με τους  Larry Parks και Marc Platt.

Στο κλιπ βλέπουμε την Hayworth να φορά ένα πράσινο φόρεμα που ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα των μαλλιών της και να χορεύει δείχνοντας τα καλλίγραμμα, συγκλονιστικά πόδια της.

Η απήχηση που είχε η Rita Hayworth στο κοινό είχε ως αποτέλεσμα να κοσμήσει το εξώφυλλο του περιοδικού Life πέντε φορές ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας.

Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στις αρχές της δεκαετίας του '30 με το όνομα Ρίτα Κανσίνο, το οποίο αποφάσισε να αλλάξει σε Ρίτα Χέιγουορθ (Rita Hayworth), για να προσελκύσει μεγαλύτερη ποικιλία ρόλων.  Μαζί με το όνομά της άλλαξε και το χρώμα των μαλλιών της από καστανά σε κόκκινα!

Γύρισε 61 ταινίες σε χρονικό διάστημα 37 χρόνων, αλλά εκείνη με την οποία το όνομα της είναι συνδεδεμένο σε μεγαλύτερο βαθμό είναι η Τζίλντα (Gilda, 1946).

Άλλες ταινίες για τις οποίες είναι γνωστή η ηθοποιός είναι Μόνο οι Άγγελοι Έχουν Φτερά (Only Angels Have Wings, 1939), Η Κυρία από τη Σαγκάη (Lady from Sanghai, 1947), Μια νύχτα στο Τρίνινταντ (Affair in Trinidad, 1952) και Χωριστά Τραπέζια (Separate Tables, 1958).

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 19η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ