Γιορτές στα αυθεντικά Ζαγοροχώρια: Μια 4ήμερη εκδρομή που συνδυάζει πανέμορφα τοπία της χώρας (φωτό)

Και διαμονή σε ξενοδοχείο τριών αστέρων

Εβδομάδα Χριστουγέννων και το Manessis Travel έχει για εμάς πακέτα εκδομών για πανέμορφα μέρη της χώρας.

Ένας από τους πολλούς προορισμούς για τις φετινές γιορτές είναι και τα Ζαγοροχώρια, με την εκδρομή που σας προτείνουμε να ξεκινάει από 304€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Ειδικότερα περιλαμβάνει: 4 μέρες με πούλμαν Μουσείο Βρέλλη - Μονοδένδρι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κήποι - Στάνη Σαρακατσαναίων - Τσεπέλοβο - Καλπάκι - νεροτριβές και νερόμυλος Ντέλα - Μολυβδοσκέπαστη - Πάπιγκο - Λυγγιάδες - Γιάννενα - Μέτσοβο.

Την ίδια ώρα τα Manessis έχουν φροντίσει για την διαμονή σας στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Ζαρκάδα 3* στο Μονοδένδρι Ζαγορίου  με ημιδιατροφή / εορταστικό δείπνο 24 & 31/12. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑΑθήνα - Ρίο - Μουσείο Βρέλλη - Μονοδένδρι

Αναχώρηση από Αθήνα 07.30 μέσω της γέφυρας Ρίου. Στάση στο Αντίρριο για επίσκεψη στο μουσείο δημιουργίας της γέφυρας και συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο Μενίδι όπου χρόνος για γεύμα. Έπειτα επίσκεψη στο Μουσείο Π.Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Άφιξη και εγκατάσταση στο παραδοσιακά χτισμένο Αρχοντικό Ζαρκάδα στο Μονοδένδρι. Δείπνο με τοπικά προϊόντα.

2η ΜΕΡΑ : Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κήποι - Στάνη Σαρακατσαναίων - Τσεπέλοβο

Πρόγευμα με αγνά τοπικά προϊόντα και περίπατος στο Μονοδένδρι για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.

Θα δούμε πολλά παραδοσιακά ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωματικό σχολείο. Στην περιοχή θα δούμε επίσης το Πέτρινο Δάσος. Συνεχίζουμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου.

3η ΜΕΡΑ: Καλπάκι - νεροτριβές και νερόμυλος Ντέλα - Μολυβδοσκέπαστη - Πάπιγκο

Πρόγευμα και συνεχίζουμε για το πολεμικό μουσείο του Καλπακίου με μοναδικά εκθέματα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940, στη συνέχεια στάση για καφέ στις νεροτριβές και τον νερόμυλο Ντέλα . Επόμενος σταθμός μας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χρόνος για περίπατο και γεύμα στην αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό. Μέσω καταπληκτικής διαδρομής κατευθυνόμαστε για απογευματινό καφέ στο Μεγάλο Πάπιγκο τα πιο γραφικό ίσως από όλα τα Ζαγοροχώρια! Επιστροφή και δείπνο.

4η ΜΕΡΑ: Λυγγιάδες - Γιάννενα - Μέτσοβο - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τις Λυγγιάδες με την πανοραμική θέα και το μνημείο του ολοκαυτώματος του 1943. Έπειτα κατευθυνόμαστε για την πόλη των Ιωαννίνων για να περιηγηθούμε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατομικά). Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με τα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι της λίμνης με τον γραφικό οικισμό και το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά. Ακολουθεί επίσκεψη στο γειτονικό Μέτσοβο για προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή και γνωριμία με το Λαογραφικό Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Μέσω Καλαμπάκας επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

*Αναχωρήσεις: 24, 27, 30/12, 6/1

Δείτε εδώ όλες τις πληροροφορίες για το πακέτο

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ