Έγκλημα στη Μεσσηνία: Αθώος ο 63χρονος σύζυγος της 35χρονης Γεωργίας Φιλοπούλου - είχε βρεθεί με σφαίρα στο κεφάλι

Η δολοφονία είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2016

Την αθώωση του 63χρονου κατηγορουμένου, για τη δολοφονία της 35χρονης συζύγου του, το Δεκέμβριο του 2016 αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.

Στην απόφαση μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές της έδρας. Προηγήθηκαν 5 συνεδριάσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του προηγούμενου Νοεμβρίου.

Νωρίτερα στις αγορεύσεις τους , οι συνήγοροι υπεράσπισης , κ. Νικολακόπουλος και Καπερνάρος αντέκρουσαν,την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου, πέραν κάθε αμφιβολίας την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας από το δικαστήριο την αθώωση του πελάτη τους.

Ο κ. Καπερνάρος μάλιστα μίλησε για σοβαρές δικονομικές παραλείψεις της κ. Εισαγγελέως, αλλά και για κατασκευασμένο κατηγορητήριο απ’ την πλευρά του τότε αστυνομικού διευθυντή της Ασφάλειας Καλαμάτας, ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση μέχρι και το 2017, σύμφωνα με το ertnews.gr .Στη δίκη δεν παραστάθηκε πολιτική αγωγή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολύκροτη αυτή υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, το Δεκέμβριο του 2016 όταν η 35χρονη τότε, Γεωργία Φιλοπούλου είχε βρεθεί δολοφονημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο αυτοκίνητο, της σε κτήμα στην περιοχή Λεύκη Μεσσηνίας.

Αξιοποιώντας περισσότερα στοιχεία, που είχαν προκύψει από την αστυνομική έρευνα, το καλοκαίρι του 2018 η εισαγγελία Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά του 63χρονου σήμερα, συζύγου της 35χρονης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανακριτής και εισαγγελέας είχαν διαφωνήσει για την κράτηση του 63χρονου κατηγορουμένου και με βούλευμα είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η εφημερίδα «Espresso» είχε φιλοξενήσει, σύμφωνα με το star.gr, καταγγελίες από άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος της γυναίκας, τα οποία υποστήριζαν ότι δέχονταν απειλές να μην αποκαλύψουν την αλήθεια και πως η μητέρα του θύματος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. 

Στο πλευρό του 63χρονου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο της 35χρονης συζύγου του, βρισκόταν εδώ και χρόνια η πεθερά του, η μητέρα του θύματος, με την οποία φέρεται να μένει στο ίδιο σπίτι και να μεγαλώνουν μαζί τα τέσσερα παιδιά της αδικοχαμένης Γεωργίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας  άτομα από το συγγενικό περιβάλλον της άτυχης γυναίκας, είχαν καταγγείλει ότι δέχονταν απειλές να μην αποκαλύψουν την αλήθεια, ενώ τόνιζαν ότι η μητέρα του θύματος έπασχε από προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως:

Άλλο συγγενικό πρόσωπο υποστήριξε πως η άτυχη γυναίκα έπεφτε συνεχώς θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, ο οποίος έπινε και γινόταν ακόμα πιο βίαιος. Μάλιστα, όπως είπε, όταν έμαθε ότι η σύζυγός του δολοφονήθηκε, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να βρεθεί ο δολοφόνος της.  

Υπάρχουν, επίσης, μαρτυρίες που κάνουν λόγο για έναν πολύ άγριο καβγά μεταξύ της Γεωργίας και του συζύγου της, πριν εκείνη βγει από το σπίτι τους το μοιραίο βράδυ. Σύμφωνα με όσα ακούγονται. η γυναίκα έφυγε πολύ ταραγμένη, φωνάζοντας ότι θέλει να χωρίσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ