Kορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων αναμένεται σήμερα με 15.000 νέες διαγνώσεις - ''Άγριο θηρίο'' η Όμικρον

Απίστευτη αύξηση κρουσμάτων... 

Εκτίναξη των κρουσμάτων αναμένεται σήμερα με πάνω από 15.000 νέες διαγνώσεις, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων πριν από τις 3 Ιανουαρίου. Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμώνων, προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Επικρατεί η Όμικρον, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργεί πανικό. Σήμερα, ήδη, στην πρωινή εκτίμηση είμαστε άνω των 15.000, που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα από κάθε άλλη φορά γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα, με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ, είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά, εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης».

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο. «Δεν υποτιμούμε τον παράγοντα των κρουσμάτων. Σήμερα και αύριο θα παρακολουθήσουμε τα κρούσματα και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να αποτιμήσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων, προκειμένου να δούμε αν τα μέτρα που πήραμε αρκούν ή αν θα χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα», τόνισε.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν δύο στοχεύσεις: «Εάν χρειαστεί να μεταφερθούν τα μέτρα νωρίτερα, κάτι που θα μας πει η επιτροπή αύριο, Τετάρτη, στη συνεδρίασή της εκτιμώντας δεδομένα και τα κρούσματα σήμερα, και αύριο και να πείσουμε τον κόσμο εάν θεωρεί ότι έχει εκτεθεί, ακόμα κι αν δεν έχει συμπτώματα, να μην έρθει σε επαφή με άτομα με μεγαλύτερη ηλικία στο οικογενειακό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς».

Επίσης, επεσήμανε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι επικίνδυνη για τις μεγάλες ηλικίες και κάλεσε τους νέους να προσέχουν ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τη διασπορά, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 200-300% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως, άρα δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με τη Δέλτα. «Η Δέλτα δεν έδινε αυξήσεις πάνω από 10 με 15%"», ανέφερε και πρόσθεσε πως πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η Όμικρον είναι κυρίαρχη και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα μας απασχολεί μόνο αυτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ