Κορωνοϊός: 5 μέρες καραντίνα, αντί για 10, για τους ασυμπτωματικούς - η εισήγηση των ειδικών (βίντεο)

Και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα

Συνεδρίασε λίγο πριν το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων με θέμα τη διάρκεια της καραντίνας στη χώρα μας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC, μείωσε τον συνιστώμενο χρόνο απομόνωσης για άτομα που ενώ έχουν μολυνθεί με COVID-19 είναι ασυμπτωματικά.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε σήμερα τη μείωση σε πέντε μέρες του χρόνου της καραντίνας από 10 που ίσχυαν, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. 

Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

 

 

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ