Άντρας με σοβαρή παραμόρφωση αποκτά μια νέα μύτη για τα Χριστούγεννα: «Ο θεός έστειλε έναν άγγελο» (φωτό)

Η τύχη του άλλαξε όταν γνώρισε τυχαία έναν πλαστικό χειρούργο

Ένας άνδρας του οποίου η μύτη είχε γίνει τόσο μεγάλη και βολβώδης που τον δυσκόλευε στο να αναπνεύσει και να φάει, έκανε μια εγχείρηση που του άλλαξε τη ζωή.

Η τύχη του Conrado Estrada άλλαξε όταν άρχισε να δουλεύει για έναν πλαστικό χειρούργο. Ο εργοδότης του δεν ήταν άλλος από τον Δρ Thomas Romo, διευθυντή πλαστικής επανορθωτικής χειρουργικής προσώπου στο Lenox Hill Hospital στο Μανχάταν.

Ενώ ο Estrada έβαφε το σπίτι του γιατρού στο Μπρόνξβιλ της Νέας Υόρκης, ο τελευταίος παρατήρησε την εμφάνισή του πρώτου και προσφέρθηκε να επανορθώσει τη μύτη του  δωρεάν.

Μιλώντας στη  New York Post ο πλαστικός χειρούργος εξήγησε ότι υπήρχε μια λοίμωξη η οποία θα είχε συνεχιστεί αν δεν είχε κάνει την επέμβαση. «Αυτό πρέπει να επηρεάζει τη ζωή του, τη σχέση του με άλλους ανθρώπους, την ικανότητά του να βρει δουλειά και την αυτοεκτίμησή του» πρόσθεσε ακόμα λέγοντας ότι μίλησε στον ζωγράφο και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει.

Ο Estrada δέχτηκε με χαρά την βοήθεια του γιατρού αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που φορούσε μάσκα για να κρύψει την μύτη του και να αποφύγει τις αδιάκριτες ερωτήσεις.

 «Είχε φτάσει στα χείλη μου και όποτε έτρωγα μια μπουκιά ακουμπούσε το κουτάλι» είπε ο Conrado, που για χρόνια υπέφερε. Η παραμόρφωση προκλήθηκε από ρινόφυμα και η αιτία της πάθησης είναι άγνωστη, αν και έχει ταξινομηθεί ως μια μορφή ροδόχρου ακμής, μιας φλεγμονώδους νόσου του δέρματος.  

Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για το ρινόφυμα. Για ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή του Estrada, η χειρουργική επέμβαση ήταν ο μόνος τρόπος για να συρρικνωθεί η μύτη του.

Ο Romo συνηθίζει να κάνει «pro bono» δουλειά μέσω του Little Baby Face Foundation, που είναι αφιερωμένο στην παροχή χειρουργικής επέμβασης σε υποεξυπηρετούμενα παιδιά με παραμορφώσεις προσώπου. «Δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι πώς να διορθώσουν αυτό το πράγμα» και η ασφάλιση υγείας δεν θα το καλύψει απαραίτητα» πρόσθεσε ο γιατρός.

«Με είδε και με αγκάλιασε», είπε o Estrada στην The Post. «Είπε, «Θα σε βοηθήσω»». Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά την επέμβαση, επέστρεψε στη δουλειά και ζει τη ζωή του.

 Δεν είναι μόνο το σχήμα του προσώπου του που έχει αλλάξει, είπε επίσης ο Romo. «Θα νόμιζες ότι κέρδισε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο», περιέγραψε βλέποντας τις φωτογραφίες του Estrada μετά την επέμβαση. «Το στήθος είναι έξω, το πρόσωπο είναι έξω, είναι ένας χαμογελαστός τύπος. Νιώθω υπέροχα για αυτόν!»

«Πιστεύω ότι ο Θεός έστειλε έναν άγγελο να με φροντίσει» είπε από πλευράς του ο Estrada στην The Post.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ