Ο πρίγκιπας, ο τίτλος & το σκάνδαλο Έπσταιν: Ο Andrew αντιμέτωπος με «εξορία» μετά τη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση

Μπορεί να χάσει τον τίτλο του Δούκα

Αντιμέτωπος ακόμα και με την αφαίρεση του τίτλου του «Δούκα της Υόρκης» είναι ο πρίγκιπας Andrew, σε περίπτωση που χάσει την δικαστική μάχη για την μήνυση εις βάρος του που έχει καταθέσει η Βιρτζίνια Γκιουφρέ.

Υπενθυμίζεται ότι η Βιρτζίνια υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν, και ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ τρεις φορές με το μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, στο σπίτι της φίλης του, Γκισλέιν Μάξγουελ στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στην κατοικία του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους.

Τώρα σύμφωνα με τους Sunday Times βασιλικοί αυλικοί συζητούν το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί ο τίτλος του Δούκα, ενώ φέρονται ακόμα να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ να σταλθεί σε κάποιου είδους «εσωτερική εξορία» και να εγκαταλείψει τυχόν συνδέσμους που έχει ακόμα με φιλανθρωπικές οργανώσεις.

POOL / EPA FILE via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Δούκας παραιτήθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του τον Νοέμβριο του 2019 λόγω της φιλίας του με τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, στον απόηχο της καταστροφικής συνέντευξης στο Newsnight που ήλπιζε ότι θα καθάριζε το όνομά του. Ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζει η Γκιουφρέ και έχει προχωρήσει με την σειρά του επίσης σε μηνύσεις.

«Αν χάσει την υπόθεση, το ερώτημα είναι τι κάνεις μαζί του; Δεν μπορείς να τον κάνεις να παραιτηθεί όπως θα έκανες με έναν κανονικό άνθρωπο, αλλά θα του ζητηθεί να παραιτηθεί από τον τίτλο του είπε πηγή προσκείμενη στο παλάτι στους Sunday Times, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ειδικοί σε θέματα που έχουν να κάνουν με την βασιλική οικογένεια είπαν πάντως ότι η βασίλισσα είναι δύσκολο να πειστεί να αφαιρέσει τον τίτλο του Δούκα της Υόρκης, καθώς «τον κατείχε ο πατέρας της, Γεώργιος VI, προτού γίνει βασιλιάς και τον χάριζε στον αγαπημένο της γιο. Αλλά έχει ντροπιάσει αυτόν τον τίτλο».Ωστόσο ο Andrew «έχει ντροπιάσει τον συγκεκριμένο τίτλο» πρόσθεσαν ακόμα στο βρετανικό μέσο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC Select (@bbcselect)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZZ (@nzz)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BA Vivo (@bavivook)

«Αυτό είναι εικασίες και τα σχόλια είναι αβάσιμα. Δεν θα σχολιάσουμε ένα νομικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη» είπε από πλευράς του ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Την ίδια ώρα ο Δούκας λέγεται ότι δέχεται πιέσεις να εγκαταλείψει τους εννέα στρατιωτικούς του ρόλους. Εεπί του παρόντος αρχιστράτηγος εννέα στρατιωτικών μονάδων, συνταγμάτων και σωμάτων. Οι αρχηγοί του στρατού ελπίζουν ότι θα παραιτηθεί, ώστε η βασίλισσα να μην χρειαστεί να του αφαιρέσει τους τιμητικούς τίτλους του, ανέφερε το Sunday People.

Photo: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό το πρίσμα της στενής φιλίας του Δούκα με τον Έπσταϊν και την Μάξγουελ, οι ανώτεροι διοικητές του Στρατού πιστεύουν ότι δεν είναι εφικτό για τον Andrew να συνεχίσει τον ρόλο του ως αρχιστράτηγος των εννέα στρατιωτικών συνταγμάτων, μονάδων και σωμάτων.

Σημειώνεται ότι η Βρετανή άλλοτε κοσμική Γκιλέιν Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου από σώμα ενόρκων δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για σειρά εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης, κυρίως για τη σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών προς όφελος του θανόντα χρηματομεσίτη Τζέφρι Έπστιν.

Η κυρία Μάξγουελ, 60 ετών, δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, ιδίως ότι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Ο Έπστιν πέθανε στη φυλακή το 2019. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δεκάδων ετών.

Έπειτα από 40 ώρες διαβουλεύσεων κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, «το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκιλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς - τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

UN PHOTO via ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τα εγκλήματα αυτά «διαπράχθηκαν μαζί με τον σύντροφο και συνεργό της πάντα, τον Τζέφρι Έπστιν», που αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, προτού προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Ο δρόμος για την απόδοση δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ μακρύς. Αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξαίροντας «το θάρρος των κοριτσιών» τα οποία στο μεταξύ «έγιναν γυναίκες», αναφερόμενος στα τέσσερα από τα θύματα, που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης της κυρίας Μάξγουελ, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Η κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, μεγιστάνα του Τύπου, είχε προφυλακιστεί στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020. Τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε επισύρουν ποινή ως και 65 ετών κάθειρξης. Η διάρκεια της ποινής της πρόκειται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η είδησηγια τον γιο της βασίλισσας ​​έρχεται αφότου ανώτεροι στρατιωτικοί αρχηγοί χαρακτήρισαν ιδιωτικά τον Andrew ως «τοξικό» - με μια πηγή να λέει: «Ακόμα κι αν απαλλαχθεί εντελώς από οποιαδήποτε αδικοπραγία, θεωρείται πλέον τοξικός. Αναμένεται ότι θα κάνει το αξιοπρεπές πράγμα και θα παραιτηθεί ».

 

Η απόφαση για την αφαίρεση των τίτλων θα έπρεπε να προέρχεται από τους αξιωματούχους της Βασίλισσας και των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, αλλά πηγές άμυνας είπαν στο Sunday People ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση από τις ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ