Γυναικεία κουρέματα 2022: Τα top trends σε κοντά, μεσαία ή μακριά μαλλιά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! 

Οι κορυφαίοι hair stylists και όσοι ορίζουν τις τάσεις της μόδας έδωσαν το στίγμα τους για τα γυναικεία κουρέματα που θα είναι in για το 2022!

Με αφορμή τον ερχομό της νέας χρονιάς, όλοι ψάχνουμε για τρόπους ανανέωσης. Ένας από αυτούς για εμάς τις γυναίκες είναι τα μαλλιά μας και πιο συγκεκριμένα μία αλλαγή χρώματος ή ένα νέο κούρεμα.

Ποια θα είναι όμως τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα για το 2022;

Αυτό ακριβώς θα ανακαλύψουμε στη συνέχεια! Υπάρχουν trendy προτάσεις για κάθε μήκος μαλλιών, από τα πολύ κοντά αγορέ μέχρι τα πολύ μακριά, και ότι υπάρχει ενδιάμεσα.

Δείτε αναλυτικά όλα τα στυλ κουρέματος που θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά και μη διστάσετε να κάνετε την ανανέωση που σας ταιριάζει.

Pixie κουρέματα και το 2022

Pixie κουρέματα
Photo: @_aleks.mika_

Τα κοντά αγορέ γυναικεία κουρέματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια άκρως trendy πρόταση που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα ασχέτως με την ηλικία και το στυλ της.

Οι παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε για το 2022 είναι πολλές και διαφοροποιούνται τόσο στο θέμα του μήκους, όσο και στις λεπτομέρειες που το κάνουν πιο ιδιαίτερο. Ένα πολύ κοντό pixie, αλλά και η πιο μακριά εκδοχή του μπορεί να συνδυαστεί με αφέλειες ή φιλάρισμα και να γίνει εκθαμβωτικό.

Αν όμως ψάχνετε για κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό μπορείτε να δοκιμάσετε και την undercut εκδοχή του. Αυτή δηλαδή που η μια πλευρά ή και οι δύο είναι ξυρισμένες.

Κοντά καρέ μαλλιά με ή χωρίς αφέλειες

Κοντά καρέ μαλλιά
Photo: @romeufelipe

Ακόμη ένα από τα τοπ γυναικεία κουρέματα για το 2022, που έχει γίνει μεγάλο trend τις τελευταίες σεζόν είναι και το κοντό καρέ, γνωστό και ως bob.

Η σικ αυτή επιλογή για τα μαλλιά δεν είναι μια και μοναδική, καθώς διαθέτει πολλές ενδιαφέρουσες παραλλαγές.

Από το κλασσικό blunt bob με ίσιο κόψιμο χωρίς φράντζα ή αφέλειες που φέτος θα είναι must μέχρι το φιλαριστό και το ασύμμετρο, οι επιλογές είναι αμέτρητες και καθεμία έχει το δικό της ξεχωριστό στυλ.

Clavicut το trendy κούρεμα μεσαίου μήκους

Clavicut

 

Αν ψάχνετε για κάτι ενδιάμεσο στο bob και το lob, τότε το clavicut είναι το κατάλληλο για εσάς. Πρόκειται για ένα κούρεμα με μεσαίο μήκος χωρίς ασυμμετρίες που φτάνει στο ύψος της κλείδας.

Έχει γίνει πολύ δημοφιλές τον τελευταίο καιρό, χάρη στην απλότητα και την κομψότητα του. Το σχήμα του είναι τέτοιο που το κάνει πολύ ευέλικτο στο χτένισμα. Επομένως, μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί με λίγα beach waves, αλλά και να φαίνεται εκθαμβωτικό με ίσια μαλλιά.

Είναι ιδανικό για όλες, ασχέτως με το σχήμα προσώπου και δείχνει εξίσου εντυπωσιακό με ίσια ή σπαστά / σγουρά μαλλιά. Κι αν θέλετε να το απογειώσετε πλήρως, μπορείτε να προσθέσετε αφέλειες.

Πολύ μακριά μαλλιά με αφέλειες ή όχι

Πολύ μακριά μαλλιά

 

Σε περίπτωση που τα κοντά κουρέματα δεν είναι του γούστου σας, κανένα πρόβλημα. Φέτος θα είναι τάση τα πολύ μακριά μαλλιά.

Συνδυάστε τα με αφέλειες ή φράντζα και δημιουργήστε ένα εκπληκτικό χτένισμα που θα τραβήξει τα βλέμματα. Μάλιστα μπορείτε αν θέλετε να δώσετε περισσότερο όγκο προσθέτοντας φιλάρισμα.

Γυναικεία κουρέματα με blunt bangs το 2022

Γυναικεία κουρέματα με blunt bangs
Photo: @yukistylist

Η προσθήκη αφελειών σε ένα κούρεμα μπορεί να το μεταμορφώσει πλήρως! Για το 2022 λοιπόν θα είναι πολύ trendy η επιλογή των κλασικών ίσιων και πυκνών αφελειών.

Βέβαια το συγκεκριμένο στυλ, αν και μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα μήκη μαλλιών, από το πολύ κοντό μέχρι και το πολύ μακρύ, δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα.

Κοντές αφέλειες για ιδιαίτερες εμφανίσεις

Κοντές αφέλειες
Photo: @yukistylist

Ακόμη ένα στυλ αφελειών που όμως προσφέρει ένα πιο ξεχωριστό look είναι και οι baby bangs. Αυτές δηλαδή που δεν καλύπτουν ολόκληρο το μέτωπο, αλλά περίπου το μισό και αφήνουν το υπόλοιπο εκτεθειμένο.

Λόγω του σχήματος τους ενδέχεται να κάνουν ένα πρόσωπο δυσανάλογο ή να καλύψουν κάποια ιδιαιτερότητα.

Για παράδειγμα, ένα μεγάλο κούτελο μπορεί να δείχνει μικρότερο με μια τέτοιου τύπου λεπτομέρεια, ενώ ένα τετράγωνο πρόσωπο θα δείχνει πιο κοντό και πιο φαρδύ.

Σαγηνευτικό look με πλάγιες αφέλειες

Πλάγιες αφέλειες
Photo: @hirohair

Κι αν δεν θέλετε να καλύψετε όλο σας το μέτωπο με μαλλιά και ψάχνετε για μια λεπτομέρεια που θα απογειώσει το κούρεμα σας, τότε μπορείτε να προτιμήσετε τις πλάγιες αφέλειες.

Curtain bangs ή φράντζα δεν έχει σημασία, καθώς και τα δυο στυλ είναι άκρως θηλυκά και σέξι. Βρείτε λοιπόν ποιο σας βολεύει και σας κολακεύει περισσότερο και υιοθετήστε το!

Φιλαριστά μαλλιά σε κάθε μήκος

Φιλαριστά μαλλιά
Photo: @hirohair

Είτε πρόκειται για pixie, είτε για πολύ μακριά μαλλιά, ένα φιλάρισμα μπορεί να χαρίσει στην κουπ σας πέρα από μοντέρνα όψη, όγκο και υπέροχη κίνηση.

Οι επιλογές είναι πολλές και έχουν να κάνουν με το πόσο έντονο θέλετε να είναι το αποτέλεσμα, αλλά και το μήκος από το οποίο θα ξεκινάει και θα τελειώνει το φιλάρισμα.

New style mullet hair

Mullet hair
Photo: @hirohair

Ένα από τα πιο trendy γυναικεία κουρέματα για το 2022 είναι το mullet. Το ρετρό αυτό χτένισμα έχει κάνει δυναμικό come back τις τελευταίες σεζόν. Είναι όμως προσαρμοσμένο στα δεδομένα της νέας εποχής αναφέρει το beautetinkyriaki

Διαθέτει αρκετό φιλάρισμα και είναι πιο κοντό μπροστά, απ’ ότι πίσω. Παρά όμως την ιδιαιτερότητα του αυτή, το mullet είναι πολύ στυλάτο κούρεμα.

Undercut γυναικεία κουρέματα για το 2022

Undercut γυναικεία κουρέματα
Photo: @tee.rose.xo

Σε συνδυασμό κυρίως με αγορέ, αλλά και με πιο μακριά μαλλιά, τα undercut σχέδια προσφέρουν πέρα από αραίωση του όγκου, μια ξεχωριστή εικόνα.

Πρόκειται για γυναικεία κουρέματα με ξυρισμένο ένα μέρος του κεφαλιού, έχοντας απλά υπερβολικά κοντή τρίχα ή προσθέτοντας επιπλέον σχέδια ζωγραφικής με το ξυράφι.

Feathered layered μαλλιά

Feathered layered μαλλιά
Photo: @parrucchieridelcorso

Εκτός από τα mullet μαλλιά, vintage style έχουν και τα feathered layered κουρέματα. Ποια είναι αυτά;

Το μήκος των μαλλιών συνήθως είναι μεσαίο με μύτες και φιλάρισμα που πλαισιώνει το πρόσωπο, έχοντας όμως τις άκρες γυρισμένες προς τα έξω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ