Πάτρα: Προφυλακιστέος ο προπονητής πυγμαχίας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης (βίντεο)

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο προπονητής πυγμαχίας στην Πάτρα, που είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία 14χρονης μαθήτριάς του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο 47χρονος είχε βρεθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την καταγγελία της 14χρονης, ωστόσο είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, εξαιτίας διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Τώρα, σύμφωνα με το Mega, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε να προφυλακιστεί, με τον ίδιο τον 47χρονο να αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ο προπονητής σύντομα αναμένεται να οδηγηθεί στα γραφεία της Ασφάλειας στην Πάτρα και από εκεί στις φυλακές.

Ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι σύντομα θα αποδείξει ότι η καταγγελία σε βάρος του, είναι ψευδής. Να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι της Τρίτης την υπεράσπιση του κατηγορούμενου ανέλαβε και ο Αλέξης Κούγιας ενώ νωρίτερα ο  δικηγόρος  Χρήστος Τσόλκας - που ήταν εξ αρχής συνήγορος υπεράσπισής του και παραμένει μαζί με τον κ. Κούγια - δήλωσε στο thebest.gr: «Δεν ξέρω το κίνητρο αλλά η καταγγελία είναι ψευδής».

«Ο πελάτης μου επιμένει όχι μόνο ότι είναι αθώος αλλά και ότι υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό, όπως και εγώ. Δυστυχώς δεν μας άκουσαν, και υπάρχει μία άδικη απόφαση για προφυλάκισή του. Αυτή η προφυλάκιση επιβλήθηκε με μειοψηφία. Θεωρούμε ότι σε δεύτερο στάδιο θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να πετύχουμε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Είναι βέβαιο ότι η καταγγελία σε βάρος του πελάτη μου, είναι ψευδής. Δεν μπορώ όμως να ξέρω το κίνητρο, όμως η προσπάθεια από εδώ και πέρα είναι να το αποδείξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσόλκας.

 

Μιλώντας στο thebest.gr η Γιάννα Παναγοπούλου που εκπροσωπεί την οικογένεια της ανήλικης αναφέρθηκε και στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος κάλεσε κόσμο για να του συμπαρασταθεί, έξω από τα δικαστήρια αλλά και έξω από την Ασφάλεια.

«Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας, όλα όμως πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο του μέτρου. Τέτοιες συμπεριφορές, το να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από τα δικαστήρια ή έξω από την αστυνομία, είναι αδιάφορες αλλά μπορεί να δημιουργήσουν και εντυπώσεις.

Το να υποκινούνται  άνθρωποι από τον κατηγορούμενο είναι συμπεριφορά που εκφεύγει του μέτρου και γίνεται χάριν εντυπωσιασμού. Θεωρώ ότι η υπόθεση έχει μία άλλη σοβαρότητα, ένα άλλο επίπεδο και ως συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας θα παραμείνω σε  αυτό. Τα υπόλοιπα κρίνονται από την κοινή γνώμη και όχι τόσο από τη δικαιοσύνη.

 

Σε αυτό το δικονομικό στάδιο η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Εάν αφεθεί ελεύθερος αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος να τελέσει και άλλα ποινικά αδικήματα και η δικαιοσύνη τον οδήγησε στη φυλακή. Για εμάς που ασχολούμαστε με το ποινικό δίκαιο, είναι σύνηθες, οι πιο πολλοί κατηγορούμενοι αρνούνται τις έννομες συνέπειες των πράξεων τους και τις κατηγορίες τους. Οι περισσότεροι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις συμπεριφορές τους και να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεων τους» ανέφερε.

Τέλος η κα Παναγοπούλου έκανε σαφές ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων της ανήλικης.

«Ξέρω, έχω ενημερωθεί από την οικογένεια ότι έχουν διαρρεύσει κάποια προσωπικά δεδομένα  της ανήλικης. Δεν έχει φτάσει στα χέρια μου όλο το υλικό αλλά μας έχει δοθεί η εντολή να κινηθούμε νομικά απέναντι σε όποιον έχει θίξει δεδομένα της ανήλικης και έχει προσπαθήσει να προσβάλλει την προσωπικότητα της» ανέφερε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ