Μade in Greece - Captain Bigfoot Γιώργος Ποδάρας: Η εξερεύνηση στο Βόρειο Πόλο με ιστιοπλοϊκό - σαλπάρει με 8 Βολιώτες για εκεί που ο ήλιος δεν δύει ποτέ (φωτό - βίντεο)

Έλληνες θα εξερευνήσουν τον Βόρειο Πόλο με ιστιοπλοϊκό! 

Ο Captain Bigfoot η Γιώργος Ποδάρας θα ταξιδέψει με αλλους 8 Βολιώτες στον Βόρειο Πόλο γιά να εξερευνήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής  αλλαγής στον πλανήτη. 

Μαζί του και 8 ακόμη Βολιώτες σε ένα ταξίδι ώς το σημείο όπου ο άξονας περιστροφής της Γης τέμνει την επιφάνειά της στο Βόρειο ημισφαίριο και όπου συναντιούνται όλοι οι μεσημβρινοί και όλες οι ωριαίες άτρακτοι.

 

 

 

 

 

 

Είναι το μέρος, όπου ο ήλιος δεν δύει ποτέ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και φιλοξενεί περισσότερους από 2.100 παγετώνες και το μεγαλύτερο ζώο στον κόσμο, τη γαλάζια φάλαινα.

Οι εξερεύνηση του Βόρειου Πόλου θα είναι η πρόκληση δέκα ημερών το καλοκαίρι του 2022 και η πλεύση θα γίνει γύρω από το Αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ, το βορειότερο αρχιπέλαγος του κόσμου.

 

 

Οι εξερευνητές από τον Βόλο θα πετάξουν στο Λονγκγιάρμπιν μέσω του Όσλο. Η Scandinavia Airlines συνδέει την ηπειρωτική Νορβηγία με το αρχιπέλαγος Svalbard και το όνειρό τους θα γίνει πραγματικότητα σε ένα ταξίδι ζωής.

Τα ιστιοφόρα είναι έτοιμα για την Αρκτική και κατασκευασμένα να αντέχουν στο κρύο, με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας.

 

 

«Θα φτάσουμε σε σημεία που δεν πέρασε άνθρωπος, θα επισκεφθούμε μια ομάδα έντεκα κύριων νησιών. Τρία μόνο νησιά κατοικούνται και ο μεγαλύτερος οικισμός και πρωτεύουσα είναι το Λόνγκγιαρμπιεν (Longyearbyen) στο νησί Σπιτσβέργη» σημείωσε ο ίδιος.

Η συνολική έκταση των νησιών του αρχιπελάγους αυτού είναι 61.022 τ.χλμ. και ο πληθυσμός τους ανέρχεται σε 2.642 κατοίκους.

«Είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας και έχουμε φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια της ασφάλειας», τονίζει ο Γιώργος Ποδάρας.

Ο Γιώργος Ποδάρας ετοιμάζεται λοιπόν να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι με το ιστιοπλοϊκό σκάφος του ξεκινώντας από τον Θερμαϊκό και φτάνοντας στα παγωμένα νερά του βόρειου Πόλου,πλέοντας πλάι σε παγόβουνα,σε φώκιες , σε πολικές αρκούδες, φάλαινες.

Ο Γιώργος Ποδάρας λάτρης της θάλασσας και την ιστιοπλοΐας , είναι εκπαιδευτής skipper στο ΑCT, του Αμερικανικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα νησιά της Ελλάδας εκτός από δύο- Τα Κύθηρα και την Κρήτη.- Επόμενος στόχος του είναι να πλεύσει προς την Ομηρική Τροία.

 

 

 

 

Σε δηλώσεις του παλιότερα είχε τονίσει : «Νομίζω ότι είναι ένας χώρος που θεωρούνταν ελιτίστικος και πολύ ακριβός, χωρίς όμως να υπολογίζει κάποιος πως τα έξοδα για το σκάφος καλύπτουν και τη διαμονή και το μεταφορικό μέσο», μου λέει ο Γιώργος Ποδάρας, χρόνια ιστιοπλόος και ιδιοκτήτης της Captain Bigfoot, εταιρείας που διοργανώνει ιστιoπλοϊκές εκδρομές – και η ονομασία της αποτελεί ένα λογοπαίγνιο με το επώνυμό του.

Ο Γιώργος αναλαμβάνει να μου περιγράψει τι εστί η ζωή σε σκάφος, αλλά φυσικά δεν θα δεχόταν να κάνει αυτή τη συζήτηση στη στεριά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ