Αυτές είναι οι 10 top τάσεις για την κουζίνα σας το 2022: Από μάρμαρο ή με ωραία πλακάκια, 50ς vintage ή πράσινες πινελιές (φωτό)

Προτού ξεκινήσετε την όποια ανακαίνηση αξίζει να εξετάσετε τις κορυφαίες τάσεις της χρονιάς

Είτε ζείτε σε κάποιο μικρό διαμέρισμα το οποίο νοικιάζετε, είτε είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σας το πιθανότερο είναι ότι έχετε σκεφτεί να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας. 

Άλλωστε πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους, αφού εκεί ετοιμάζουμε τα γεύματά μας, μαζευόμαστε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Μπορεί ακόμα, όσοι δουλεύουν από το σπίτι, προσωρινά να χρησιμοποιούν την κουζίνα τους και ως γραφείο.

Προτού όμως ξεκινήσετε την όποια ανακαίνηση αξίζει να εξετάσετε τις κορυφαίες τάσεις του 2022 στην διακόσμηση της κουζίνας.

Το Good Housekeeping μίλησε λοιπόν με 10 επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζει τα top trends της χρονιάς:

1. Muted Green

AMANDA ANDERSON PHOTOGRAPHY

«Έχουμε δει μια ποικιλία από πράσινα χρώματα - σαν να είναι από κοσμήματα - να ζωντανεύουν στις κουζίνες τον περασμένο χρόνο. Αλλά το 2022, θα στραφούμε σε πράσινα μεσαίου τόνου που δένουν καλά με τα ουδέτερα χρώματα. Η λεπτότητα των απαλών πράσινων αποχρώσεων δημιουργεί μια ανοιχτή και ευάερη αίσθηση μέσα στην κουζίνα που έχει ωστόσο διακριτικό τόνο» — Marie Cloud, Indigo Pruitt.

2. Vintage Furniture

AMY BARTLAM

«Ένα vintage τραπέζι αγροκτήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ένα πάγκο στην κουζίνα σας χωρίςνα χεραιστεί να κάνετε κάποια μεγάλη ανακαίνιση.

Επίσης, τα vintage κομμάτια, λόγω του μεγέθους τους, μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σε κουζίνες που δεν έχουν αρκετό χώρο για έναν πάγκο πλήρους μεγέθους.

Το άλλο ωραίο με ένα vintage έπιπλο είναι ότι προσθέτει ένα απροσδόκητο επίπεδο οπτικού ενδιαφέροντος και γίνεται κομμάτι συζήτησης. Σε αντίθεση με έναν παραδοσιακό ενσωματωμένο πάγκο δεν είναι τόσο "βαρύ" οπτικά ενώ εξακολουθεί να προσφέρει επιπλέον χώρο τόσο για την προετοιμασία των γευμάτων, όσο και για να κάθεστε» — Amy Sklar, Sklar Design.

3. Marble

HULYA KOLABAS

Η Malka Helft του Think Chic Interiors λέει πως φέτος αναμένεται να δούμε το μάρμαρο τόσο σε πάγκους, όσο και σε τοίχους και εξωτερικούς χώρους.

4. Customizable Appliances

«Οι ιδιοκτήτες σπιτιών είναι πλέον έτοιμοι να ξοδεύψουν λεφτά σε μεγάλες συσκευές αλλά όσον αφορά την επιλογή αυτών των συσκευών, το 2022 εστιάζουν στην προσαρμοστικότητα και την ευελεξία τους.  Από έγχρωμες συσκευές μέχρι προσαρμοσμένες, που μας επιτρέπουν αν τις ενσωματώσουμε μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας μας — Jeff Andrews, Jeff Andrews Design.

5. Unique Tiles

«Να περιμένετε ενδιαφέροντα backsplashes που έχουν υφή και διάσταση. Τα ρετρό πλακάκιαείναι κλασικά, αλλά οι άνθρωποι θέλουν πλέον πιο μοναδικά κομμάτια που να τα εκφράζουν και να παρέχουν μια αλλαγή από τα συνηθισμένα» — Georgia Zikas, Georgia Zikas Design.

6. Living Room Extensions

COURTESY OF MICHELLE HARRISON-MCALLISTER

«Η κουζίνα θα μοιάζει περισσότερο σαν μια προέκταση του καθιστικού, παρά σαν ένας ξεχωριστός χώρος ή δωμάτιο» - Michelle Harrison-McAllister, Michelle Harrison Design.

7. Seamless Backsplashes and Countertops

«Η ενοποίηση του πάγκου της κουζίνας και του backsplash είναι μια τάση που θα δούμε περισσότερο τον επόμενο χρόνο. Ξεκουράζουν το μάτι και δεν χρειάζεται κάθε επιφάνεια να είναι με διαφορετικό φινίρισμα ή χρώμα για να είναι ενδιαφέρον ή για να τραβά την προσοχή» - Joshua Smith, Joshua Smith, Inc.

8. Bold Colors

COURTESY OF LAUREN LERNER

«Για τις κουζίνες, θα δούμε ένανα συνδυασμό και μια ενσωμάτωση της τεχνολογίας και των τολμηρών χρωμάτων». — Lauren Lerner, Living with LOLO.

9. Green Marble

COURTESY OF MARK LAVENDER

«Το πράσινο μάρμαρο είναι η νέα κορυφαία τάση. Το βλέπουμε όλο και περισσότερο» - Mark Lavender, M. Lavender Interiors.

10.  1950s Style

COURTESY OF ANNIE SLOAN

«Πολλοί άνθρωποι κλίνουν προς το είδος των ζωντανών, δυναμικών και συναρπαστικών αποχρώσεων που ήταν δημοφιλείς στη δεκαετία του '50, μια εποχή κατά την οποία η μαζική παραγωγή και η εξατομίκευση έκαναν τους προσαρμοσμένους εσωτερικούς χώρους προσβάσιμους στο ευρύτερο κοινό. Περιμένω μια επιστροφή στις φωτεινές, ρετρό αποχρώσεις που καθόρισαν αυτή την περίοδο» — Annie Sloan.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ