Netflix: Πρώτο teaser του ντοκιμαντέρ - τριλογία για τον Kanye West - Από τις δύσκολες μέρες σε παγκόσμιο είδωλο (βίντεο)

Έχει κερδίσει 21 βραβεία Grammy, έχοντας 69 υποψηφιότητες

Το πρώτο teaser για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για τον Kanye West, με τίτλο «Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy», έδωσε στην δημοσιότητα το Netflix.

Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ θα κάνει πρεμιέρα και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς 2022 μέσα στον Ιανουάριο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kkwlive

Το αποτελούμενο από τρία μέρη ντοκιμαντέρ σκηνοθετήθηκε από τους σκηνοθέτες Κλάρενς «Κούντι» Σίμονς και Τσίκε Όζαχ και αποκαλύφθηκε αρχικά από το Netflix τον Σεπτέμβριο μαζί με πλάνα του West να ερμηνεύει το τραγούδι του άλμπουμ του «The College Dropout», «Two Words» μαζί με τον Yasiin Bey (Mos Def).

Με στιγμιότυπα από αρχείο του Αμερικανού ράπερ και επιχειρηματία που δεν έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, η ταινία υπόσχεται να καταγράψει δύο δεκαετίες από τη ζωή και την καριέρα του, δείχνοντας «τόσο τις ημέρες που διαμορφωνόταν προσπαθώντας να ξεχωρίσει όσο και τη ζωή του σήμερα ως παγκόσμιο brand και καλλιτέχνη».

Ράπερ, στιχουργός, παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας ο Ye, όπως είναι πλέον το όνομα του Kanye West (γεννημένος ως Kanye Omari West‎) είναι γνωστός για την πρωτοπορία και τον πειραματισμό του, όπως εκφράζονται στη μουσική του, τη μεγάλη επιρροή του στη μοντέρνα κουλτούρα, την ποικιλία διαφορετικών ειδών μουσικής που έχει δημιουργήσει, την εμπλοκή του στον χώρο της μόδας, αλλά και την τρομερά αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του, καθώς έχει προκαλέσει πολλά σκάνδαλα.

EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχει κερδίσει 21 βραβεία Grammy, έχοντας 69 υποψηφιότητες.

Γεννήθηκε στην Ατλάντα και μεγάλωσε στο Σικάγο. Παρακολούθησε το καλλιτεχνικό σχολείο πριν γίνει γνωστός ως παραγωγός για τη Roc-A-Fella Records στις αρχές του 2000, όπου και υπήρξε παραγωγός επιτυχιών για καλλιτέχνες όπως οι Jay Z και η Alicia Keys. Παρ' όλα αυτά, επιθυμούσε να ακολουθήσει σόλο καριέρα ως ράπερ.

Το πρώτο single του, Through the Wire -το οποίο ηχογράφησε σε νοσοκομείο με σπασμένο σαγόνι, μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα- κυκλοφόρησε το 2003. Το 2004, ο West κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, The College Dropout. To άλμπουμ ήταν μεγάλη κριτική και εμπορική επιτυχία, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν ως μια ανάσα φρεσκάδας στον κόσμο της hip hop, και έστρεψε τη δημόσια προσοχή στον Kanye. 

Το 2009, ο Kanye προκάλεσε μάλλον το μεγαλύτερό του σκάνδαλο έως σήμερα, όταν στα βραβεία VMAs δίεκοψε τον νικητήριο λόγο της Τέιλορ Σουιφτ, λέγοντας ότι το βραβείο έπρεπε να είχε απονεμεθεί στην Μπιγιόνσε.

Αυτό προκάλεσε μεγάλη αντίδραση, και ο West υπέστη μεγάλο χλευασμό και το μίσος, οδηγόντας τον στο να αποσυρθεί από τη δημοσιότητα και να μεταφερθεί στη Χαβάη, όπου μάζεψε μια ομάδα διαφόρων επιδέξιων μουσικών και άρχισε να δουλεύει σκληρά για να φτιάξει το επόμενο άλμπουμ του, που έβλεπε ως "η μόνη του ευκαιρία να λυτρωθεί".

Έτσι, το 2010 κυκλοφόρησε το πέμπτο του άλμπουμ, My Beautiful Dark Twisted Fantasy, που θεωρείται από τους περισσότερους το αδιαμφισβήτητο αριστούργημα του και ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Η παραγωγή έχει χαρακτηριστεί ως μεγαλειώδης και πειραματική, ενώ το λυρικό περιεχόμενο ως ειλικρινές, περίπλοκο και βαθυστόχαστο. To Billboard το ονόμασε το καλύτερο άλμπουμ της δεκαετίας.  Το άλμπουμ συνοδεύτηκε από μια ταινία μικρού μήκους διάρκειας 34 λεπτών, σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον West, με τίτλο Runaway.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ