11 ετών έγιναν τα δίδυμα πριγκιπόπουλα της Δανίας Vincent & Josephine: Οι φωτό που τράβηξε η μαμά τους πριγκίπισσα Mary

Ο μπαμπάς τους είναι ο επόμενος στη σειρά διαδοχής

Η πριγκίπισσα Josephine και ο πρίγκιπας Vincent γιόρτασαν πριν τρεις μέρες τα 11ά γενέθλιά τους, με το παλάτι να δημοσιεύει φωτογραφίες των δίδυμων παιδιών της της πριγκίπισσας Mary και του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Frederik της Δανίας.

Στον επίσημο λογαριασμό της οικογένειας στο Instagram έχουν αναρτηθεί τόσο ξεχωριστά πορτέτα του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας, όσο και εικόνες στις οποίες τους βλέπουμε να ποζάρουν μαζί. Μάλιστα πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια η Mary. 



Τα γενέθλθά τους έρχονται μόλις μια εβδομάδα πριν η γιαγιά τους, η βασίλισσα Margrethe συμπληρώσει τα 50 χρόνια στον θρόνο της Δανίας. Η μητέρα τους πάλι θα γιορτάσει τα 50ά της γενέθλια με στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η μονάρχης, που ανέβηκε στον θρόνο το 1972 είναι η μία από τις δύο βασίλισσες με χρέη ανώτατου άρχοντα - μαζί με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι αδερφή με την Άννα Μαρία, την σύζυγο του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, ενώ έχουν ακόμα μια αδερφή την πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας.

Ο Vincent και η Josephine πηγαίνουν σχολείο στο Tranegårdsskolen στο Gentofte μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή τους, την πριγκίπισσα Isabella (14 ετών). 

Ωστόσο, επί του παρόντος πραγματοποιούν μαθήματα διαδικτυακά, σύμφωνα με το royalcentral.uk.com, καθώς η Δανία έχει δει ένα νέο κύμα λοιμώξεων από τον COVID και η κυβέρνηση έκανε μια παύση στη διαπροσωπική μάθηση. 

Η οικογένεια ζει στο παλάτι του Frederik VIII στο Amalienborg στη δανική πρωτεύουσα της Κοπεγχάγης και τα δίδυμα κεκίνησαν το σχολείο τους τον Αύγουστο του 2017.  Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ο 16χρονος Πρίγκιπας Christian, φοιτά στο οικοτροφείο της Δανίας Herlufsholm.

Ο πρίγκιπας Vincent Frederik Minik Alexander είναι τέταρτος στη σειρά για τον θρόνο της Δανίας, ενώ η πριγκίπισσα Josephine Sophia Ivalo Mathilda είναι πέμπτη.

Ο 11χρονις πρίγκιπας γεννήθηκε 26 λεπτά πριν από την αδερφή του στο Rigshospitalet της Κοπεγχάγης στις 8 Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με τη βασιλική παράδοση της Δανίας, τα ονόματα των διδύμων αποκαλύφθηκαν στη βάπτισή τους στις 14 Απριλίου 2011.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ