Ο 85χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι ποζάρει με την 32χρονη σύντροφό του & κλείνει το μάτι στην ιταλική προεδρία (φωτό)

Λέτε να είναι η επόμενη Πρώτη Κυρία;

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «κλείνει το μάτι» στην ιταλική προεδρία δημοσιεύοντας μια φωτογραφίά με την 32χρονη σύντροφό του Marta Fascina, βουλευτή στο πάρτι του Forza Italia.

Ο 85χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, φαινομενικά απτόητος από τα προβλήματα υγείας, τα σεξουαλικά σκάνδαλα και την προχωρημένη ηλικία, δημοσίευσε στο Facebook την εικόνα στην οποία τον βλέπουμε να κοιτάζει στα μάτια την κατά  53 χρόνια νεότερή του Marta.

Photo: Facebook

Όπως αναφέρει η Daily Mail η Fascina είναι η τελευταία ρομαντική κατάκτηση του Μπερλουσκόνι, αφού διέκοψε την προηγούμενη σχέση του με τη Francesca Pascale το 2020, η οποία στην ώριμη ηλικία των 34 ετών ήταν απλά πολύ μεγάλη για εκείνον.

 

 

Η Marta Fascina θα μπορούσε να είναι η επόμενη πρώτη κυρία της Ιταλίας, καθώς ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους και σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera λέγεται ότι ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης βομβαρδίζει τους βουλευτές με τηλεφωνήματα «όπως ένας σκίουρος που μαζεύει ξηρούς καρπούς».

Να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, η πρώτη διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας ορίσθηκε για τις 24 Ιανουαρίου.

Photo: ANSA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ιταλός πρόεδρος εκλέγεται από 630 βουλευτές, 321 γερουσιαστές και 58 εκπροσώπους των περιφερειών της χώρας. Πρόκειται, συνολικά, για 1.009 μεγάλους εκλέκτορες. Κατά τις πρώτες τρεις ψηφοφορίες απαιτούνται τα δύο τρίτα των ψήφων. Από την τέταρτη ψηφοφορία, αρκεί η απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 50% συν μια ψήφος.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να έχει απειλήσει να αποσύρει το κόμμα του Forza Italia από την κυβερνητική πλειοψηφία της Ιταλίας, εάν ο σημερινός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, εκλεγεί πρόεδρος αργότερα αυτόν τον μήνα, αναφέρει ο Guardian.

Photo: Instagram

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος διετέλεσε τέσσερις φορές πρωθυπουργός, βρίσκεται στη Ρώμη από την Τρίτη για το κυνήγι ψήφων καθώς ενισχύει τη δική του προεδρική εκστρατεία.

Η μυστική ψηφοφορία, που γίνεται από περισσότερους από 1.000 βουλευτές και περιφερειακούς εκπροσώπους, ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου και αναμένεται να περάσει από αρκετούς γύρους προτού εκλεγεί ο διάδοχος του Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος αποχωρεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν επίσημοι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της Ιταλίας, αν και οι ηγέτες των κομμάτων συνήθως προσπαθούν να συμφωνήσουν σε έναν υποψήφιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ