Topwoman η νέα Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS, Άννα Β. Καμαρίδη - Μια επιτυχημένη επιχειρημάτίας φτιαγμένη από.... αστάλι!

Καλή επιτυχία στη νέα Πρόεδρο! 

H Aννα Καμαρίδη είναι η νέα Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS. 

Με δυο νέους ρόλους θεσμικούς, το νέο έτος δίνει τον παλμό. Μια προεδρική θέση στο γυναικείο παράρτημά του Διεθνούς Επιμελητήριου και μια στη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του ICC Hellas Πέτρος Δούκας.

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) με το γυναικείο παράρτημα του ICC WOMEN HELLAS, είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών που επιδιώκουν με επιχειρήματα να υπερασπιστούν την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό στίβο της Ελλάδας.

To ICC Women Hellas απαρτίζεται από γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, με κατάρτιση, ενέργεια, ακεραιότητα και έχει ως παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο της Marina Giavroglou.

Επειδή η νέα πραγματικότητα απαιτεί συνενώσεις δυνάμεων, μαζί με την Eirini Marina Veniamis και μότο το #makingadifferencetogether δουλεύουμε μαζί για αυτό το σκοπό.

Διότι χρειαζόμαστε επανεκκίνηση με περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης τόσο εντός της επαγγελματικής αρένας όσο και μέσα από θεσμικούς ρόλους. Υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη συμμετοχή στην επαγγελματική και ευρύτερη οικονομική ζωή της χώρας μας.

Τα μέλη μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενθαρρύνουν περισσότερες επαγγελματίες να συμμετέχουν στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο.

Αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση η άμεση δράση στη νέα εποχή της Ελληνικής οικονομικής εξωστρέφειας ώστε να βοηθήσουμε στην ανάδειξη του ρόλου μας στις συνθήκες που διαμορφώνονται, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Το International Chamber of Commerce (ICC) που ιδρύθηκε το 1919 είναι ο παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου.

Συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου του G8 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC μοναδικό μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών.

 

 

Λίγα λόγια για την νέα πρόεδρο του ICC WomenHellas, κα. Άννα Καμαρίδη.

Η Άννα Β. Καμαρίδη γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου (Αθήνα 1998) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο International Business and Management στο Westminster Business School (London 2002).

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Οι σπουδές της σε συνδυασμό με την παράδοση της οικογένειάς της στο χώρο του χάλυβα, την καθιστούν άξια να επιχειρεί με ταλέντο, γνώση, τόλμη και αρχές.

Βρίσκεται στους κόλπους του οικογενειακού ομίλου επιχειρήσεων από το 2003 και από τη θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ, διοικεί τα τμήματα Διεθνών Αγορών, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Καμαρίδης GlobalWire.

Διακρίσεις και συμμετοχική δράση.

1. Μέλος ΔΣ του ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς), Εξαγωγικός Τομέας-2016

2. Τιμητική Διάκριση Επιτυχούς Επιχειρηματικής Δράσης ΕΒΕΑ-Athens Business Women Forum -2017

3. Women of Influence- 2018

4. Who is Who Women Leaders-2018

5. Who is Who Women Leaders-2019

6. Ιδρυτικό Μέλος του ICC WomenHellas Initiative - 2019

7. Μόνιμη Αντιπρόσωπος ICC Ελλάδος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων-Γενεύη (ICC Cοmission On Trade and Investment-Geneva)- 2020

8. Αποκλειστική Aντιπρόσωπος ICC Ελλάδος της Διεθνούς Επιτροπής Τελωνείων και Διευκόλυνσης Εμπορίου-Γενεύη (ICC Commission on Customs and Trade Facilitation -Geneva) -2020

9. Μέντορας στο Πανεπιστήμιο του Westminster London-2020

10. Πρόεδρος ICC WomenHellas-2021

11. Μέλος ΔΣ του ICC Hellas (Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο) -2021

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ