Μήνυση κατά της Κιμ Καρντάσιαν για την προώθηση κρυπτονομίσματος - το διαφήμιζε για να αυξηθεί η τιμή του

Κατηγορείται και ο θρύλος της πυγμαχίας Φλόιντ Μέιγουεδερ Τζούνιορ 

Η reality star Κιμ Καρντάσιαν σε νέα μπλεξίματα, αφού είναι αντιμέτωπη - μαζί με τον θρύλο της πυγμαχίας Φλόιντ Μέιγουεδερ Τζούνιορ - με μήνυση για την προώθηση κρυπτονομίσματος.

Όπως αναφέρει το Reuters, βάσει της μήνυσης που κατατέθηκε στις 7 Ιανουαρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, κατηγορούνται τόσο η EthereumMax όσο και οι δύο διασημότητες που διαφήμισαν το EthereumMax ή EMAX, προκειμένου να αυξήσουν την τιμή του και να αποκομίσουν κέρδος "σε βάρος των οπαδών και των επενδυτών τους".

«Τα στελέχη της εταιρείας, συνεργαζόμενα με αρκετούς celebrities... έκαναν ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις για το EthereumMax μέσω διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλων προωθητικών δραστηριοτήτων», ανέφερε η αγωγή.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Καρντάσιαν προώθησε το κρυπτονόμισμα EthereumMax σε μια ανάρτηση του Ιουνίου 2021 στο Instagram, όταν είχε 250 εκατομμύρια ακόλουθους. Πλέον έχει περισσότερους από 278 εκατομμύρια followers.

«Ασχολείστε παιδιά με τα cryptos;'» έγραψε στο post προσθέτοντας ότι  «αυτή δεν είναι οικονομική συμβουλή» αλλά ότι ήθελε να μοιραστεί «αυτό που μόλις μου είπαν οι φίλοι μου» σχετικά με το EthereumMax. Συμπεριέλαβε το hashtag #AD για να δείξει ότι η ανάρτηση ήταν μια πληρωμένη διαφήμιση, αναφέρεται στην αγωγή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ