Ντίνα Νικολάου: Χυλοπίτες φόρμας με μανιτάρια και τυριά - Ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο

Επειδή τα ζυμαρικά μπαίνουν χωρίς να τα βράσουμε, η σαλτσούλα θα πρέπει να έχει αρκετή υγρασία.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι βάζω τα αποξηραμένα πορτσίνι και το χλιαρό νερό και τα αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά να μουλιάσουν.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το νερό τους και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα. Προσθέτω το κρασί και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τον ζωμό κότας και τη δάφνη. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 30 λεπτά. Η σάλτσα θα πρέπει να μείνει με αρκετά υγρά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
    Αδειάζω τη μισή ποσότητα της σάλτσας σε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνω από πάνω τις χυλοπίτες. Τις απλώνω να καλύψουν όλη τη φόρμα και σκεπάζω με την υπόλοιπη σάλτσα.

  4. Με ένα κουτάλι, κάνω μικρές τρύπες ανάμεσα στις χυλοπίτες και «στριμώχνω» τους κύβους μοτσαρέλας. Πασπαλίζω με την γραβιέρα και σκεπάζω την φόρμα με αλουμινόχαρτο.

  5. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ