Air Florida,13 Ιανουαρίου 1982 «Larry, πέφτουμε, Larry.... Το ξέρω!» - 78 νεκροί με το αεροπλάνο λόγω ψύχους να πέφτει πάνω στο δόμο - Σκοτώθηκαν και οδηγοί (φωτο)

Τα τελευταία λόγια των πιλότων πριν τη συντριβή..

Στις 13 Ιανουαρίου του 1982, η πτήση 90 της Air Florida επρόκειτο να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο Washington National Airport στη Βιρτζίνια, με μια ενδιάμεση στάση στην Τάμπα

 

 

To  Boeing 737-222 συνετρίβη στην 14th Street Bridge πάνω από τον ποταμό Potomac . Aπό την συντριβή πασασύρθηκαν επτά οχήματα, και σκότώθηκαν 78 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις οδηγοί. 

Μόνο τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος (ένας αεροσυνοδός) διασώθηκαν και επιβίωσαν.

 

 

Ένας άλλος επιβάτης, ο Arland D. Williams, βοήθησε στην διάσωση αλλά πριν προλάβουν να σώσουν τον ίδιο, πνίγηκε

Τέσσερις μοτοσικλετιστές που βρισκόντουσαν στην γέφυρα σκοτώθηκαν επίσης. Οι επιζώντες διασώθηκαν από τον παγωμένο ποταμό από τους διερχόμενους πολίτες αλλά και επαγγελματίες.

 

 

Πως συνέβη η τραγωδία

Λόγω του χιονιού και της παγωνιάς τα συστήματα του αεροσκάφους πάγωσαν και το σύστημα «αντιψύξης» δεν ενεργοποιήθηκε σωστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα μηχανήματα να μη καταγράφουν σωστά τις μετρήσεις. Έτσι, ενώ το πλήρωμα καμπίνας πίστευε ότι είχαν τεθεί σε αναμονή για την απογείωση, στην πραγματικότητα το αεροσκάφος δεν είχε αρκετή δύναμη για να απογειωθεί.

 

 

Μόλις το Boeing 737 ξεκίνησε, ο αξιωματικός εδάφους παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα όργανα του αεροσκάφους και ότι δεν θα μπορούσε να πάρει ύψος. 

Τα τελευταία λόγια των πιλότων ήταν αυτά: ''Larry, πέφτουμε, Larry…. Το ξέρω!''. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ