Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τροχαίο με Ferrari: Η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού δεν γνωρίζει ότι έφυγε ο άντρας της - τι δήλωσε ο φίλος του που του φώναζε «αδελφέ μου» (βίντεο)

«Ακούγαμε μια κραυγή που κάλυπτε τα πάντα, τον φίλο του που φώναζε»

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό, επιχειρηματία και αδελφό της βουλευτού Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μονογυιού.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης, αυτόπτης μάρτυρας στο τραγικό συμβάν.

«Βγήκα για κάποιο λόγο στο μπαλκόνι και είδα μια στήλη καπνού. Κατάλαβα ότι κάποιο αυτοκίνητο έχει πάρει φωτιά. Γρήγορα άρχισε να γίνεται περισσότερος ο καπνός. Όταν βγήκα στη λεωφόρο Καραμανλή, βλέπω μποτιλιάρισμα, η πυρκαγιά είχε φουντώσει. Ακούγαμε μια κραυγή που κάλυπτε τα πάντα, τον φίλο του που φώναζε. Συνειδητοποίησα ότι γίνεται κάτι πολύ σοβαρό. Δεν ακούσαμε το τρακάρισμα. Έβγαλα το τηλέφωνο να τραβήξω βίντεο. Μετά από 1-2 λεπτά ήρθε ομάδα ΔΙΑΣ και βοήθησαν στην κυκλοφορία», περιέγραψε ο κ. Τζουτζουράκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Άρχισε η πυρόσβεση όταν ήρθε η πυροσβεστική. Είδα το φίλο του εκλιπόντος που προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε πάνω από το νεκρό. Δίπλα του ήταν και η σύζυγος του νεκρού, εκείνη έδειχνε σημεία ζωής, αλλά ήταν ξαπλωμένη, έδειχνε σοβαρά χτυπημένη. Κάποιοι που σταμάτησαν προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες αυτοκινήτου, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήμουν στο φανάρι απέναντι και παρακολουθούσαμε και ένας κύριος μου είπε ότι είναι οδηγός ταξί, και ήταν σταθμευμένος στο φανάρι και είδε ένα αυτοκίνητο να έρχεται με κανονική ταχύτητα. Δεν κατάλαβε πώς έφυγε, πώς γλίστρησε, πώς πήρε φωτιά», είπε ακόμα ο κ. Τζουτζουράκης.

«Η αδερφή μου δε γνωρίζει τι έχει συμβεί»

«Η αδερφή μου είναι καλά σε γενικές γραμμές. Θα χειρουργηθεί στα πόδια της και δε γνωρίζει τι έχει συμβεί», δήλωσε από την πλευρά του ο κουνιάδος του Τζώρτζη Μονογυιού, Σωτήρης Κοντοπάνος.

«Το αυτοκίνητο δεν πήγαινε με ταχτύτητα μεγαλύτερη των 75 χλμ./ώρα»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά και ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. «Η οικογένεια το τελευταίο που σκέφτεται οι κινήσεις που θα γίνουν για τις συνθήκες του ατυχήματος. Αγωνιούν γιατί η γυναίκα του δε γνωρίζει τι έχει συμβεί, προβληματίζονται για το πώς θα την ενημερώσουν, και για το πώς θα διαχειριστούν τα δύο του παιδιά την απώλεια.

Εκείνο που θα απασχολήσει την οικογένεια ακολούθως θα πρέπει να είναι ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε. Αν είναι εκείνοι που του παρέδωσαν το αυτοκίνητο, η περιφέρεια Αττικής που δεν έχει βάλει κιγκλιδώματα, και αν εμπλέκεται κάποιος άλλος», είπε ο κ. Κούγιας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, αξιόπιστοι, που λένε ότι το αυτοκίνητο δεν είχε μεγάλη ταχύτητα, δεν πήγαινε με περισσότερα από 75χλμ.. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που υπάρχει. Ο δε οδηγός του είχε εμπειρία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρόλαβε να κάνει μόνο 3χλμ. με το αυτοκίνητο πριν χάσει τη ζωή του»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» μίλησε και ο φίλος του εκλιπόντος, Γιώργος Μερκουράκης. «Το αμάξι ξεφορτώθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας και πήγε με φίλους και το πήρε. Ήταν 3χλμ. από το σημείο του δυστυχήματος. Το αυτοκίνητο δεν πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα. Είναι σα μια Formula στο δρόμο αυτό το αυτοκίνητο.

Έχω οδηγήσει τέτοιο αυτοκίνητο. Είναι 700 άλογα, πίσω κίνηση και όχι τετρακίνητο, turbo. Εύκολα σε μια στροφή με πίσω κίνηση κάνεις σβούρα και γίνεται αυτό που γίνεται. Έχει γίνει αντίστοιχο συμβάν στην Ιταλία. Το αυτοκίνητο το είχε πάρει γύρω στις 500.000 ευρώ, μεταχειρισμένο. Είχε 1.000 χιλιόμετρα», εξήγησε ο κ. Μερκουράκης.

«Εγώ ήμουν απέναντί του την ώρα που το παρέλαβε το αυτοκίνητο. Έφυγα προς Γλυφάδα, και όταν γυρνούσα προς το σημείο, πέντε λεπτά μετά, είδα το αμάξι που φλεγόταν. Σταμάτησα και είχαν γίνει όλα αυτά. Με την οικογένεια δεν έχω μιλήσει, είναι δύσκολες ώρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το αυτοκίνητο αυτό έχει δύο ντεπόζιτα στο κάθισμα σου συνοδηγού και του οδηγού, 37 λίτρα έκαστο, πίσω από τις πλάτες τους. Με μία μικρή σύγκρουση, χτύπησε ντεπόζιτο και κατευθείαν πήρε φωτιά. Δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας σε κανένα supercar, κατά τη γνώμη μου. Η παθητική τους ασφάλεια είναι μηδενική σε όλα αυτά», τόνισε ο κ. Μερκουράκης κλείνοντας.

«Το να βρέθηκε ένα εμπόδιο μπροστά του που προσπάθησε να το αποφύγει είναι πολύ πιθανό»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς. «Χωρίς να έχω δει το αυτοκίνητο, η άποψή μου είναι ότι δεν προκύπτει ότι έχει συντελεστεί μεγάλης έκτασης γεωμετρική παραμόρφωση του οχήματος στο σημείο που είναι τα ρεζερβουάρ.

Πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το αυτοκίνητο, δεν ξέρω πόσο έχει καεί και τι έχει απομείνει. Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς ένας εξοικειωμένος άνθρωπος με τη χρήση τέτοιων αυτοκινήτων, πήρε ένα αυτοκίνητο χωρίς να δει το σέρβις του αυτοκινήτου. Δεν υπήρξε κάποιος να το ελέγξει; Το όχημα στη στροφή το περισσότερο που πήγαινε ήταν με 100χλμ.. Κάτι συνέβη», είπε ο κ. Μαδιάς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Τα σενάρια περί του να υπήρχε πεζός ή ζώο, είναι συμβατά με την εκτροπή του αυτοκινήτου. Αν είχε απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα ασφαλείας, θα είχε αφήσει ίχνη τριβής των ελαστικών», συνέχισε.

«Αν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα, άλλος θα ήταν ο μηχανισμός πρόσκρουσης και εκτροπής του αυτοκινήτου και σε καμία περίπτωση δε θα είχαμε θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαδιάς.

Μονογυιός: Συγκλονίζει φίλος του που θρηνεί στο σημείο του τροχαίου

Σοκαρισμένοι είναι οι φίλοι και οι γνωστοί του επιχειρηματία Τζώρτζη Μονογυιού που βρήκε τραγικό θάνατο στην Παραλιακή το βράδυ της Πέμπτης.

Μαζί του στο αυτοκίνητο ήταν και η σύζυγός του Αθηνά, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Την ίδια μέρα θα βάπτιζαν και το παιδάκι τους.

 

Πίσω από το supercar του Τζώρτζη Μονογυιού βρισκόταν ακόμα ένα πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε φίλος του αδερφού της βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού. Όταν είδε το μοιραίο τροχαίο έτρεξε αμέσως να βοήθησε και να δει αν ο φίλος του είναι καλά. 

 

Όμως ο επιχειρηματίας δεν τα είχε καταφέρει. Σε αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε και πρόβαλε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φαίνεται να φωνάζει και να ωρύεται για τον χαμό του φίλου του. «Αδερφέ μου», ακούγεται να ουρλιάζει και να «λυγίζει» στο θέαμα του άψυχου κορμιού του, προσπαθώντας την ίδια ώρα να τον κρατήσει ζωντανό.

Στο διαχωριστικό διάζωμα φαίνεται τραυματισμένη και η σύζυγός του Αθηνά και συνεπιβάτης στη Ferrari. Η γυναίκα φαίνεται να ανασηκώνει λίγο το κεφάλι, στην προσπάθειά της να δει σε τι κατάσταση είναι ο σύζυγός της. Την ίδια ώρα ο φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού, ο οποίος ακολουθούσε τη Ferrari με άλλο όχημα, συνεχίζει τις προσπάθειες να τον κρατήσει στη ζωή.

Συγκλονίζει η κατάθεση

Στην κατάθεση που έδωσε στην Τροχαία Ελληνικού ο ένας από τους δυο ανθρώπους που ακολουθούσαν το super car προκύπτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δραματική διαδρομή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φίλου του που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», κινούνταν με 80 χιλιόμετρα. Μόλις ο Μονογυιός πήρε τη δεξιά στροφή στο ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης, έγινε το τροχαίο και συγκεκριμένα στη νησίδα μετά τη λεωφόρο Βάρης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο φίλος του βγήκε αμέσως έξω και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του Μονογυιού, μόνο που στην αρχή δεν τα κατάφερνε. Ο άλλος φίλος έβγαλε τη σύζυγο και μετά μαζί και οι δύο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον Τζώρτζη. Μάλιστα, όλα αυτά έγιναν με κίνδυνο της ζωής τους καθώς το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά.

«Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου, είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματός του».

Ολη η κατάθεση, έχει ως εξής:

«Είμαι φίλος του (σ.σ αναφέρει το όνομα του στενού φίλου του Μονογυιού) και μεταβήκαμε μαζί με τον Μονογυιού Γεώργιο, περί τις 20:15 μαζί στην περιοχή κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας για να παραλάβει ο Μονογυιός ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Και ξεκινήσαμε προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να σταθμεύσει εκεί. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος κινούνταν μπροστά ο Μονογυιός, πίσω η Porsche και πιο πίσω εγώ. Ήταν αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne χρώματος λευκού ιδιοκτησίας του Μονογυιού Γεωργίου το οποίο είχε αι αυτό γερμανικές πινακίδες.

» Κινούμασταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιόμετρα καθώς είχε φυσιολογική κυκλοφορία και δεν ήταν κενός ο δρόμος. Ο Μονογυιός πήρε τη δεξια στροφή στο ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και αστη συνέχεια την πήρε ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του οδηγού της Porsche Cayenne). Και όταν πήρα και εγώ αυτή τη στροφή είδα τον Σπ… να σταθμεύει και το αυτοκίνητο του Μονογυιού στη νησίδα μετά τη λεωφόρο Βάρης να έχει πέσει σε εγώ πήγα προς το αυτοκίνητο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

» Πήγα να ανοίξω την πόρτα του Μονογυιού και αυτό δεν άνοιγε. Ο Σπ… έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιό από τη θέση του οδηγού ενώ το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου και είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματος του. Αλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο».

Κούγιας: Ερευνώ γιατί εξερράγη το αυτοκίνητο του Τζώρτζη Μονογυιού

«Αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, να επικοινωνήσουν μαζί μου. Υπάρχει ένας που είπε κάτι και το διεσταύρωσε με οδηγό ταξί. Συγκεκριμένα, είπε πως το αυτοκίνητο κινούνταν με μικρή ταχύτητα, δεν ήταν μεγαλύτρερη από 70-75 χιλιόμετρα. Δεν δικαιολογείται η εκτροπή. Ακόμα, όμως, κι αν έγινε η πρόσκρουση, δεν δικαιολογείται, κατά την άποψή μου, η έκρηξη.

Θα συνεργαστώ με πραγματομόγνωμονες. Αυτό είναι ένας προβληματισμός. Επίσης, άκουσα από έναν πραγματογνώμονα να λέει πως το δοχείο καυσίμων ήταν ανέπαφο. Υπάρχουν σημεία που μας γεμίζουν ερωτηματικά. Το αυτοκίνητο είναι το πιο ακριβό της σειράς, με αξία 500.000 δολαρίων.

Είναι αυτοκίνητο πίστας. Είχε μόνο τέτοια αυτοκίνητα ο Μονογυιός, γνώριζε να τα οδηγεί και είχε μαζί τους και τη σύζυγό του, με την οποία περιμένω να μιλήσουμε» είπε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή Open Weekend. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ