Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας ο Άλμπερτ Μπουρλά: «Την Άνοιξη θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω» λέει στη Figaro

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας ο Άμπλερτ Μπουρλά που ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Figaro, ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα.

Ειδικότερα μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είπε χαρακτηριστικά πώς «Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω. Είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

«Με το εμβόλιο και τη θεραπεία της κατά της Covid-19, η Pfizer έχει καθιερωθεί ως ο πιο προηγμένος φαρμακευτικός κολοσσός στον αγώνα κατά της πανδημίας. Ο όμιλος θα επενδύσει περισσότερα από 520 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία σε διάστημα πέντε ετών.

Αφενός, ενισχύει τις παραγωγικές της ικανότητες, μέσω συμφωνίας με τη Novasep, η οποία θα παράγει το δραστικό συστατικό Paxlovid, το φάρμακο κατά του κορωνοϊού στο εργοστάσιό της στο Mourenx. Από την άλλη, η Pfizer θα επενδύσει σε γαλλικές βιοτεχνολογίες και θα αυξήσει σημαντικά τις κλινικές της δοκιμές με Γάλλους ασθενείς» αναφέρει η Figaro.

Στην ερώτηση γιατί η Pfizer προτίμησε να κάνει μία μεγάλη επένδυση στη Γαλλία, ο Μπουρλά απαντά: «Η χώρα μας άνοιξε τις πόρτες, καλωσορίζοντας τις ξένες επενδύσεις, ιδιαίτερα τις βιομηχανικές επενδύσεις.

Οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατέστησαν τη Γαλλία μία χώρα πολύ ανταγωνιστική. Επιπλέον, η τεχνογνωσία στις τεχνολογίες του τομέα υγείας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

Ο νέος κορωνοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά ακόμη χρόνια, αλλά το τρέχον κύμα πρέπει να είναι το τελευταίο που χρειάζεται να οδηγήσει σε περιορισμούς, δήλωσε επίσης σήμερα ο Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM TV. Το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι "ασφαλές και αποτελεσματικό" για τα παιδιά, σημείωσε επίσης ο Μπουρλά.

Η Pfizer καταρτίζει σχέδιο επνδύσεων ύψους 520 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία για περίοδο πέντε ετών, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της COVID-19, πρόσθεσε εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η Pfizer συμπράττει με την γαλλική εταιρεία Novasep για την ανάπτυξη θεραπείας με χάπια κατά της COVID-19, επισήμανε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ