Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα «χτυπήματα της μοίρας» στην 24χρονη - οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως (βίντεο)

Εξελίξεις στην υπόθεση

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης 'Αγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων». 

Ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του επικαλείται το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρεται στην «ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση».  Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου .... και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της  λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Τι έχει καταθέσει η κοπέλα - αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Η 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της σιγά σιγά θυμάται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες από το επίμαχο βράδυ. Από την πρώτη της κατάθεση είχε μιλήσει για τρεις άνδρες που την παρέσυραν σε δωμάτιο αγνώστου το βράδυ της πρωτοχρονιάς, τον πρώτο - 27χρονο γόνο επιχειρηματικής οικογένειας - είχε εντοπίσει η αστυνομία ήδη από τα πρώτα 24ωρα, ενώ χθες φαίνεται πώς η κοπέλα αναγνώρισε και τον δεύτερο, σύμφωνα με τον ANT1.

«Ο κόσμος είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή. Είμαι αποφασισμένη να αποδείξω την ενοχή όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση» δήλωσε η 24χρονη κοπέλα.

Ο δεύτερος άντρας, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 24χρονη, ήταν και αυτός στον διάδρομο του ξενοδοχείου με τον 27χρονο και έναν ακόμη άντρα. Και οι τρεις μαζί την οδήγησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου κατήγγειλε ότι βιάστηκε.

«Προσπαθώ να βρω την ψυχική μου ισορροπία. Εύχομαι να μην πάθει κανένα άλλο κορίτσι αυτό που συνέβη σε εμένα. Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», δήλωσε η κοπέλα.

Οι καταθέσεις όμως όσων βρέθηκαν στο επίμαχο πρωτοχρονιάτικο πάρτι έφεραν και άλλα στοιχεία στην επιφάνεια. Γυναίκα που βρέθηκε στο πάρτι φέρεται να κατέθεσε, μάλιστα, ότι στη σουίτα υπήρχαν και εκδιδόμενες καλλίγραμμες γυναίκες, νεαρής ηλικίας.

Ο 27χρονος ο όποιος συνελήφθη για το βιασμό της, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με όρους, ενώ κατά την έρευνα στο δωμάτιο του βρέθηκαν κλειδιά του δωματίου της κοπέλας αλλά και ένα χάπι το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία.

Για μια ευσυνείδητη κοπέλα μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο εργοδότης της καταγγέλλουσας. «Ήταν μια χαμηλών τόνων κοπέλα ήσυχη η οποία είχε εστιαστεί στη δουλειά της. Αυτό όμως που βλέπουμε σήμερα είναι μια κοπέλα η οποία έχει βρει ένα θάρρος ,αυτό το ψυχικό σθένος και να καταδικάσει όλη αυτή τη κατάσταση. Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε αυτή τη κοπέλα που βρήκε τη δύναμη να ξεβρωμίσει απ’ όλο αυτό που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο εργοδότης της.

Σε άλλες δηλώσεις τουο εργοδότης της είπε ότι η ίδια αισθάνεται έντονο φόβο, δεχόμενη απειλές. «Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της», τόνισε.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών για να διακριβωθεί αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο το κατηγορητήριο θα αλλάξει και θα ασκηθεί δίωξη για βαρύτερη κατηγορία.

Έχασε σε σύντομο διάστημα τους γονείς της & το σύντροφό της

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος γνωρίζει την 24χρονη, και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

 

 

 

«Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον. Σε κάθε περίπτωση μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος. Δεν έχω μιλήσει μαζί της, θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Δεν ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της. Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του δήμου μας.

Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και το σύντροφό της», είπε ο κ. Ταχματζίδης.

 

«Θα γίνουν συλλήψεις»

«Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή και εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία.

Μετά δε γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα της αισθήσεις της. Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα. Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια.

Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ