Κινήσεις του σώματος που δείχνουν ανασφάλεια - από το καμπούριασμα έως το σταύρωμα χεριών και ποδιών

Τα σταυρωμένα χέρια είναι ένα φράγμα που χρησιμοποιεί κάποιος, για να νιώσει αποκομμένος

Στους ανθρώπους δεν αρέσει να δείχνουν τις αδυναμίες τους, έτσι σε αμήχανες στιγμές, προσπαθούν να κρύψουν τις ανασφάλειές τους και να δείξουν στους άλλους ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης και ότι νιώθουν άνετα.

Ωστόσο, μόνο οι λέξεις δεν αρκούν. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να αποκαλύψει τα πραγματικά συναισθήματα.

Καμπουριάζεις.

Η στάση του σώματος λέει πολλά για τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Οι ανασφαλείς άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι αόρατοι, οπότε συχνά αρχίζουν να μαζεύονται και να καμπουριάζουν, όταν βρίσκονται σε μια αγχωτική κατάσταση. Σα να προσπαθούν να κρυφτούν στο κουκούλι τους.

Σταυρώνεις τα χέρια και τα πόδια.

Τα σταυρωμένα χέρια είναι ένα φράγμα που χρησιμοποιεί κάποιος, για να νιώσει αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Είναι μια αντανακλαστική κίνηση. Είναι μια κίνηση που την κάνουν και τα ζώα, για να προστατεύσουν τα ζωτικά όργανά τους. Άρα, το να σταυρώνεις τα χέρια σου και τα πόδια σου κοντά στον κορμό σου, δείχνει ότι αισθάνεσαι άβολα κι πως νιώθεις ότι απειλείσαι από κάτι.

Κουνάς τα πόδια σου.

Όσο πιο μακριά βρίσκεται ένα μέρος του σώματος από τον εγκέφαλο, τόσο λιγότερο μπορούμε να το ελέγξουμε, όταν είμαστε αγχωμένοι και νιώθουμε ανασφάλεια. Έτσι, σχεδόν δεν δίνουμε ποτέ σημασία στις κινήσεις των ποδιών μας. Με το να κουνάς νευρικά τα πόδια σου, δείχνεις ότι προσπαθείς να αντισταθμίσεις το πολύ άγχος. Άρα κι ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση.

Νευρικότητα.

Όταν ένα άτομο είναι εξαιρετικά νευρικό, ο εγκέφαλος στέλνει ένα σήμα να ηρεμήσει. Αντανακλαστικά ενεργοποιείται το αντίθετο ημισφαίριο του εγκεφάλου, αυτό της κίνησης, για να χαλαρώσει εκείνο της σκέψης. Το αποτέλεσμα είναι οι γρήγορες κινήσεις, το άγγιγμα διαφορετικών αντικειμένων, των ρούχων σου, των κοσμημάτων και μαλλιών σου και γενικότερα το κάνεις νευρικές κινήσεις χωρίς λόγο, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

Καλύπτεις το στόμα με το χέρι ή το δάχτυλό σου.

Το να σκεπάζεις το στόμα με το χέρι σου, είναι μια χειρονομία που χρησιμοποιούν τα παιδιά, όταν συνειδητοποιούν ότι έχουν πει κάτι που δεν πρέπει. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αποκτούν καλύτερο έλεγχο της γλώσσας του σώματός τους, αλλά το κρύψιμο του στόματος με το χέρι, μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει. Όταν ένα άτομο φοβάται ή δεν θέλει να εκφράσει τη γνώμη του, ο εγκέφαλος στέλνει σήματα για να περιορίσει τον προφορικό λόγο και ασυνείδητα βάζεις το χέρι μπροστά από το στο στόμα.

Βήχεις πριν πεις οτιδήποτε.

Οι άνθρωποι που νιώθουν ανασφάλεια μπορεί να βήχουν πριν μιλήσουν. Ένας άλλος λόγος για αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να είναι ότι ένα άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση στρες, έχει ταχύτερους καρδιακούς παλμούς, ιδρώνει και έχει ξηρό στόμα, άρα ο βήχας τον βοηθά να το αντιμετωπίσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ