Βιασμός 24χρονης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Από Ελβετία αναμένεται το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών (βίντεο)

Έχουν καταγγελθεί άλλες δύο περιπτώσεις βιασμών, με παρόμοιο τρόπο

Δείγματα που ελήφθησαν, για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης, θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη. Αυτό αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας.

Μετά την απολογία του - κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

 

Δικηγόρος 24χρονης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική - δυο ακόμα καταγγελίες για βιασμό

“Η ιατροδικαστική έκθεση της 13ης Ιανουαρίου αποκαλύπτει εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό της καταγγέλλουσας, δίχως να αποκλείονται ασελγείς πράξεις» δήλωσε ο Αθανάσιος Ζιώγας, συνήγορος της 24χρονης κοπέλας από τη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτωντας ότι τηλεφωνικά του έχουν καταγγελθεί άλλες δύο περιπτώσεις βιασμών, με παρόμοιο τρόπο, το 2016 και το 2018.

Μιλώντας έξω από τα δικαστήρια ο κ. Ζιώγας που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την εκπροσώπηση της 24χρονης κοπέλλας που κατήγγειλε βιασμό, υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ότι αναμένει τις ιστολογικές εξετάσεις και τις εξετάσεις ούρων, οι οποίες δεν έχουν βγει ακόμα για να δει αν οι καταγγέλοντες έχουν ρίξει ναρκωτικές ουσίες στο ποτό της.

“Αν αποδειχθεί ότι έχουν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες αλλάζει η κατηγορία. Υπάρχει μια εγρήγορση των Αρχών. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον Άρειο Πάγο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης», είπε ο κ. Ζιώγας αναφέροντας ότι η πελάτισσά του έχει καταγγείλει τρία άτομα ότι αφού τις χορήγησαν εν αγνοία της ναρκωτικές ουσίες, την κακοποίησαν σεξουαλικά σε δωμάτιο ξενοδοχείου μετά από πάρτι.

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα ότι προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Έχω ήδη μιλήσει στον Εισαγγελέα για δύο περιπτώσεις το 2016 και 2018 που έφτασαν στο γραφείο. Ξεκίνησε μια πρωτοβουλία από δύο κυρίες. Κάνω έκκληση να βγει στο φως η αλήθεια. Οι κοπέλες που έχουν υποστεί τα ίδια να καταγγείλουν το γεγονός. Οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν. Θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση αυτής της υπόθεσης σε βάθος”, αποκάλυψε ο κ. Ζιώγας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Θεοδωρικάκος: «Οι νόμοι είναι νόμοι και οφείλουν να τηρούνται από όλους»

Μήνυμα προς τις γυναίκες - θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τα γεγονότα της σωματικής ή ψυχικής βίας που τους ασκείται, απηύθυνε, χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι εδώ να προστατεύσει τις παθούσες, να τις στηρίξει και να επαναφέρει τα πράγματα στην τάξη και στην ασφάλεια στη ζωή τους.

Σχολιάζοντας δε την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης, ο υπουργός ανέφερε ότι απομένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα διαβιβαστούν από την αστυνομία στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές και ο λόγος ανήκει στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη, διαμηνύοντας ότι «οι νόμοι είναι νόμοι και οφείλουν να τηρούνται από όλους».

Αναφορικά με την ίδια υπόθεση και την παράλληλη έρευνα που διεξάγεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος, γιατί οι νόμοι είναι νόμοι και η αστυνομία κάνει με πολύ άξιο τρόπο και επαγγελματισμό τη δουλειά της».

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η 24χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Θυμάμαι δύο άτομα, έναν από πάνω μου να ξεκουμπώνει το παντελόνι» (βίντεο)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για την υπόθεση, το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πληρώσει».

Εκπρόσωπος αστυνομικών: Η τοξικολογική θα κρίνει ακόμα και τα ισόβια

Οι εισαγγελικές αρχές της πόλης έχουν διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας, όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της κοπέλας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ, οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, ενώ εξετάζουν και τα κινητά τηλέφωνα. 

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», επισήμανε ο κ. Συμεωνίδης. 

Τέλος, ανέφερε ότι αν η τοξικολογική δείξει ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί, όπως είπε και ο δικηγόρος της, θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο φτάνοντας μέχρι και τα ισόβια για τους δράστες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ