Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Πώς να ενεργοποιήσω φυσικά την παραγωγή κολλαγόνου;

Τέσσερις φυσικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε στον οργανισμό σας την παραγωγή κολλαγόνου.

Γράφει ο Δρ. Ιάκωβος Γκόγκουα

Το κολλαγόνο είναι η πιο κοινή πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σώμα μας. Υπάρχει στους τένοντες, στο λίπος, στους συνδέσμους και σε πολλά ακόμα σημεία, όπως και στο δέρμα. Όταν τα επίπεδα του κολλαγόνου είναι φυσιολογικά, τα κύτταρα αποκτούν μια λαμπερή και νεανική εμφάνιση.

Το κολλαγόνο συνεργάζεται με την ελαστίνη (ένα άλλο σημαντικό είδος πρωτεΐνης στο σώμα) και μαζί διατηρούν την όμορφη όψη μας, τη νεανική εμφάνιση και τη λάμψη στην επιδερμίδα.

Η ιδιαιτερότητα με το κολλαγόνο είναι ότι η τόνωση της ανάπτυξής του προκαλεί ένα φαινόμενο ντόμινο. Δηλαδή, όσο περισσότερο υπάρχει στο σώμα, τόσο περισσότερο παράγεται. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να το ενισχύετε μέσω των επιλογών σας σε διατροφή και περιποίηση. Παρακάτω θα μάθετε τέσσερις φυσικούς τρόπους για να υποστηρίξετε φυσικά την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα.

Αλόη

Το τζελ αλόης βέρα χρησιμοποιείται για την επούλωση και την καταπράυνση των πληγών. Ο λόγος που λειτουργεί για τη θεραπεία κοψιμάτων και εγκαυμάτων είναι επειδή το φυτό της αλόης βέρα αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, όταν εφαρμόζεται τοπικά ή ακόμη και όταν λαμβάνεται από το στόμα.

Συνδυασμός βιταμίνης C με υαλουρονικό οξύ

Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για τη σύνθεση του υαλουρονικού οξέος. Το τελευταίο επιταχύνει τον χρόνο αποκατάστασης και την ανακούφιση των αρθρώσεων. Χωρίς επαρκή επίπεδα βιταμίνης C, όμως, το σώμα δεν θα έχει το πλήρες όφελος από τις τροφές που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο βρίσκεται φυσικά στο σώμα, αλλά μειώνεται καθώς γερνάμε.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C και αμινοξέα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου στο σώμα μας.

Τζίνσενγκ

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες του φυτού αυτού είναι τεκμηριωμένες εδώ και πολλά χρόνια. Το τζίνσενγκ απορροφάται από το δέρμα χωρίς να προκαλεί τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει το αρχικό της σχήμα.

Κόλιανδρος
Ο κόλιανδρος είναι ένα βότανο πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα, περιέχει λινολενικό οξύ, που αποτελεί έναν ισχυρό αντιγηραντικό παράγοντα για το δέρμα. Το λινολενικό οξύ περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ