Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τον 37χρονο ιερέα - Εξομολογούσε το κορίτσι & μετά το βίαζε μέσα στο Ναό

 Τι υποστηρίζει το κορίτσι...

Αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο που αφορά βιασμό κοριτσιού συνελήφθη, έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε από ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο ιερέας που θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται την Τρίτη το πρωί.

Ο ιερέας ήρθε ενώπιον των Αρχών μετά τη δίωξη που ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο που κινήθηκε ταχύτατα αμέσως μόλις παρέλαβε και μελέτησε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που φέρονται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος ανήλικου θύματος.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κληρικού αφορά κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που -κατά τη δικογραφία- ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι.

Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας με τις πράξεις να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, όταν το κορίτσι ήταν 14 με 15 ετών, έως τα 16.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι από τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται πως εκμυστηρεύτηκε στη θεία της όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό.

Αμέσως την υπόθεση που έφθασε ταχύτατα στις Αρχές ανέλαβε με προανάκριση το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο χθες διαβίβασε την δικογραφία στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

Ο κληρικός μετήχθη σήμερα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Στο πλευρό του βρέθηκε στα δικαστήριο η κόρη του, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος.

Σε αργία μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Πως λειτουργούσε 

Η δράση του ξεκίνησε το 2019 οπότε και φέρεται να έλαβε χώρα ο κατά συρροή βιασμός του 17χρονου σήμερα παιδιού πού τον κατήγγειλε. Οι πληροφορίες θέλουν τον ιερέα να ασέλγησε στο κορίτσι δεκαδες φορές, ακόμα και μέσα στον Ναό, ακόμα και στο αυτοκίνητό του. Ενώ έστελνε και μηνύματα στο κορίτσι, ζητώντας του προκλητικές και γυμνές φωτογραφίες.

Τους έλεγε ότι είναι ο εξομολογητής τους, ο πνευματικός τους και πώς θα πρέπει να μοιράζονται μαζί του όλα τα προσωπικά τους προβλήματα. Οπως κατέθεσε η μικρή κοπέλα, ήταν χειριστικός και συχνά της μιλούσε χυδαία.

Έτσι, κατάφερε να προσεγγίσει και τη 17χρονη σήμερα ο Πατέρας Στέφανος, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ΄εξακολούθηση βιασμό του παιδιού, όταν ήταν 14 χρονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιερέας, πατέρας και ο ίδιος τριών ανήλικων παιδιών ο οποίος πλέον λειτουργούσε σε άλλο ιερό ναό στην Ηλιούπολη, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της μικρής, την οποία γνώρισε στο κατηχητικό μέσω της θείας της.

Με αυτό τον τρόπο, όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η 16χρονη, καθώς και οι γονείς της, την παρέσυρε, τη βίασε και ασέλγησε σε βάρος της πολλές φορές.

Ασελγούσε στο μικρό κορίτσι, μετά από την εξομολόγηση

O κατηγορούμενος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πώς βίαζε το παιδί - συστηματικά επί ένα πεντάμηνο από τα μέσα του 2019 έως και τις αρχές του '20, όπου μπορούσε. Εντός του ιερού ναού όπου λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια, στο γραφείο του, στο αυτοκίνητο του...

Μάλιστα 0 37χρονος ιερέας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της έλεγε: "είμαι πατέρας σου, φίλος σου και πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ