Ντίνα Νικολάου: Κανταΐφι με φυστίκι Αιγίνης και σοκολάτα - Μπορείτε να βάλετε ότι ξηρούς καρπούς αγαπάτε

Μπορείτε να βάλετε και αποξηραμένα φρούτα… Σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες…

Υλικά

Για το σιρόπι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για το κανταΐφι

  1. Ανοίγω με τα χέρια μου το κανταΐφι ώστε να διαχωριστούν οι ίνες του και να αφρατέψει. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με τα χέρια για να βραχεί καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα φυστίκια με τις σταγόνες σοκολάτας.

  3. Παίρνω ένα φλυτζάνι του τσαγιού και βάζω μια μικρή ποσότητα κανταΐφι. Πιέζω με τα δάχτυλά μου για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα (όχι μέχρι επάνω). Βάζω 1 κουταλιά μείγμα φυστικιού και σκεπάζω με λίγο ακόμη κανταΐφι. Πιέζω καλά με τα χέρια μου για να γίνει αρκετά συμπαγή και αναποδογυρίζω το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψάκι.

  4. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά. Ψήνω τα κανταΐφια για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  5. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και με ένα κουτάλι, ραντίζω με το κρύο σιρόπι όσο είναι ακόμη καυτά. Πασπαλίζω με λίγο φυστίκι Αιγίνης και σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ