Δύο κουκλίτσες η Addy & η Lily: Οι δίδυμες σιαμαίες αδελφούλες που διαχωρίστηκαν λατρεύουν η μία την άλλη (φωτό & βίντεο)

Εξερευνούν πλέον μόνες τους την ζωή, ωστόσο μοιράζονται ένα πανέμορφο δέσιμο

Όταν η Maggie Altobelli ήταν 20 εβδομάδων έγκυος πήγε να κάνει υπέρηχο, ωστόσο όταν κοίταξε στην οθόνη είδε κάτι εκπληκτικό, αφού υπήρχαν δύο μωράκια στην κοιλιά της, η οποία η ίδια είχε παρατηρήσει ότι  μεγάλωνε περισσότερο από όσο περίμενε.

«Έλεγα «Θεέ μου, υπάρχουν δύο;» είπε η 33χρονη στην Today ενώ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια κάλεσαν στο δωμάτιο την γιατρό, που ήρθε, έριξε μια ματιά και είπε ότι δεν το είχε ξαναδεί αυτό στην καριέρα της. 

Courtesy Altobelli family

«Προσπαθούσα να μάθω το φύλο ενός μωρού που νόμιζα ότι θα κάναμε και μετά αποδείχτηκε ότι ήταν λίγο πιο περίπλοκο. Ήταν μια εξωπραγματική εμπειρία» πρόσθεσε η μητέρα των σιαμαίων.

Τα κοριτσάκια που κυοφορούσε όχι μόνο ήταν δίδυμα αλλά ήταν και ενωμένα στην κοιλιακή χώρα. «Εντάξει, λοιπόν, θα τα χωρίσουμε» είπε στην γιατρό της η Maggie. Εκείνη τη στιγμή δεν είχε ιδέα τι σήμαινε αυτό. Σύντομα έμαθε.

Courtesy Altobelli family

Courtesy Children's Hospital of Philadelphia

Courtesy Children's Hospital of Philadelphia

Η Maggie περιέγραψε ότι πήραν συμβουλές από τους γιατρούς με την ίδια να λέει «λοιπόν, ας κάνουμε όλες τις μελέτες και ας βεβαιωθούμε ότι αυτά τα κορίτσια θα ζήσουν μια υγιή ζωή». Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη γέννησή τους, διαχώρισαν την Addy και την Lily σε ένα χειρουργείο που κράτησε 10 ώρες.

«Χαμογελούν κάθε μέρα», είπε ο μπαμπάς Dom Altobelli, 34 ετών, στο TODAY Parents. «Αυτό το έκανε πραγματικά πιο εύκολο».

Τα κορίτσια μοιράζονταν διάφραγμα και συκώτι, ενώ ευτυχώς είχαν δικές τους ξεχωριστές καρδιές.  «Το κοινό τους συκώτι ήταν επίσης αρκετά μεγάλο ώστε να χωριστεί στα δυο, καθιστώντας τις δίδυμες εξαιρετικές υποψήφιες για χειρουργική επέμβαση», δήλωσε το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, όπου πραγματοποιήθηκε η εγχείρηση, καθώς έκει είχαν μεγαλύτερη εμπειρία με σιαμαία μωρά.

Courtesy Altobelli family

«Ήταν μια έκπληξη και ήταν επίσης πολύ σοκαριστικό», είπε επίσης η Maggie Altobelli. «Αλλά, απλώς σκεφτήκαμε ότι ο Θεός μας έδωσε αυτά τα κορίτσια για κάποιο λόγο».

Οι γιατροί ήθελαν η Maggie Altobelli να γεννήσει όταν ήταν 34 εβδομάδων έγκυος. Στις 18 Νοεμβρίου 2020, τελικά έφερε στον κόσμο την Addison (Addy) και τη Lilianna (Lily) μέσω καισαρικής τομής.

Οι γιατροί μετέφεραν τα κορίτσια κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Αργότερα, η μαμά και ο μπαμπάς τα κράτησαν για πρώτη φορά.

Μετά τη γέννηση, τα μωρά έπρεπε να κάνουν ό,τι κάνουν τα μωρά — να τρώνε, να κοιμηθούν και να αναπτυχθούν.  «Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε διόγκωση ιστού, η οποία θα τους βοηθούσε να μεγαλώσουν λίγο δέρμα επειδή μοιράζονταν το θωρακικό τους τοίχωμα από κάτω από την κλείδα μέχρι τους κοιλιακούς τους». Οι γιατροί χρησιμοποίησαν το νεοαναπτυγμένο δέρμα των μωρών για να κλείσουν την κοιλιά τους μετά την επέμβαση. 

Courtesy Altobelli family

Ωστόσο λόγω του σημείου στο οποίο ήταν συνδεδεμένες προέκυψε θέμα την αναπνοή τους. «Όταν η Lily ταραζόταν… έλεγχε την αναπνοή», εξηγεί η μητέρα τους. «Υπήρχαν στιγμές που η Addy δεν μπορούσε να αναπνεύσει γιατί η Lily αναστατωνόταν». Η Addy έλαβε επίσης επιπλέον διατροφή, ώστε να μπορεί να είναι πιο κοντά σε μέγεθος με την αδελφούρα της.

Οι γιατροί έπρεπε επίσης να βεβαιωθούν ότι το διάφραγμα εξακολουθεί να λειτουργεί μετά τη διαίρεση του. Τα δυο κορίτσια, που είναι σήμερα 14 μηνών, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σωλήνες σίτισης και αναπνευστήρες για να βοηθήσουν στην αναπνοή τους. Οι γιατροί πιστεύουν ότι σύντομα θα απογαλακτιστούν από τους αναπνευστήρες τους.

Courtesy Altobelli family

Σε ένα συγκινητικό γράμμα που έγραψε η μαμά τους κάποιες μέρες μετά την επέμβαση αναφέρει τα εξής:

«Σε όλη τη διάρκεια παραμονής μου εδώ στον τόπο που γεννηθήκατε, ο μπαμπάς σας κι εγώ γίναμε μάρτυρες κάτι ξεχωριστού – να είμαστε γονείς δύο θαυμάτων. Όσο η ομάδα φροντίδας σας προετοιμάζεται για την χειρουργική επέμβαση — να ξέρετε ότι είναι τιμή μου που επιλέχθηκα για μητέρα σας. Είστε πραγματικά απίστευτες και έχετε αλλάξει τη ζωή μου. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που ο Θεός μας επέλεξε για να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι».

Η Lily και η Addy εξερευνούν πλέον μόνες τους την ζωή, ωστόσο μοιράζονται ένα πανέμορφο δέσιμο. «Κάθονται και κοιτάζονται μεταξύ τους και χαμογελούν και παίζουν. Όποτε είναι κοντά, πιάνουν η μια τα χέρια και το πρόσωπο της άλλης και τους σωλήνες.

Αυτό είναι το ταξίδι μας. Είναι πολύ ιδιαίτερο από πολλές απόψεις», πρόσθεσε η μαμά τους. «Αυτά τα κορίτσια θα ζήσουν μια μεγάλη, υγιή ζωή. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε» είπε από πλευράς ο μπαμπάς τους χαρούμενος για τα κορίτσια του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ