Κακοκαιρία: Χάος στην Αττική Οδό - ακινητοποιημένοι για ώρες οι οδηγοί - «Είμαι εγκλωβισμένος με την έγκυο γυναίκα μου» (βίντεο)

Η κατάσταση είναι δραματική

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές με τους οδηγούς να έχουν μείνει για ώρες εγκλωβισμένοι.

Οδηγοί οχημάτων που έχουν μείνει ακινητοποιημένοι λόγω του χιονιού περιγράφουν στα μέσα ενημέρωσης τα όσα βιώνουν. Άνδρας που έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά από χειρουργείο, και έχει "κολλήσει" στο κυκλοφοριακό κομφούζιο μίλησε στην εκπομπή Tlive λέγοντας ότι εδώ και ώρες δεν έχει καταφέρει να φτάσει σπίτι του.

 

 

 

 

 

Ένας ακόμα οδηγός που μίλησε στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι είναι εγκλωβισμένος για τέσσερις ώρες, ενώ μιλώντας στο Open ένας εγκλωβισμένος οδηγός ταξί στο Διόνυσο ανέφερε πώς βρίσκεται εκεί από τις 8 το πρωί λόγω της κακοκαιρίας!

 

 

«Τηλεφωνούμε στους αρμόδιους και δεν απαντάει κανείς», είπε από πλευράς του επίσης στο Open ο Νικόλας, ένας άνδρας που είναι εγκλωβισμένος στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Γέρακα.

 

 

Μιλώντας στο Star ένας ακόμα οδηγός κατήγγειλε ότι είναι για ώρα εγκλωβισμένος ενώ όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό στο αυτοκίνητο είναι μαζό με την έγκυο γυναίκα του.

Την ίδια ώρα πολίτες αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μέσα από αναρτήσεις τους στα social media.

 

 

 

 

Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα - η ανακοίνωση της εταιρείας Αττική Οδός

Σε ανακοίνωση της η εταιρία Αττική Οδός αναφέρει: «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές».
 
Επιπλέον η εταιρία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. «Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν "διπλώσει" νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά».

 

 
Στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την εταιρεία, επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Προβλήματα ωστόσο παρατηρούνται και σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Ειδικότέρα η Τροχαία έχει ήδη απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα.

 

 

 

 

Ανάλογες εικόνες στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη λεωφόρο Κηφισίας από το Δαχτυλίδι και μετά, στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη λεωφόρο Διονύσου, στον Γέρακα και στην άνοδο της Λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια. Με αλυσίδες κινούνται όμως και τα οχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας όπου επίσης παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ