Κράτα λογαριασμό & δες τι έχεις ανάγκη: Έτσι θα αλλάξεις τις κακές σου συνήθειες στα ψώνια - 5 συμβουλές

Όταν δεν παρακολουθείς πόσα ξοδεύεις, είναι πολύ εύκολο να χαλάσεις όλα σου τα χρήματα

Είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που απλά αγαπούν να ψωνίζουν και δεν μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα, λόγω των αγοραστικών τους συνηθειών; Πολλοί θέλουν να αλλάξουν μια για πάντα τις κακές συνήθειες των αγορών τους. Ακολουθούν πέντε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να το κάνεις με επιτυχία!

Ανάγκη ή επιθυμία;

Για να πούμε την αλήθεια, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ των αναγκών και των επιθυμιών τους. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Εκεί που περιπλανιέσαι στο εμπορικό κέντρο, βλέπεις το πιο τέλειο ζευγάρι παπούτσια που έχεις δει ποτέ.

Το θες αμέσως! Αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι “το χρειάζεσαι πραγματικά;” Πιθανώς όχι. Έτσι, για να αποφύγεις υπερβολικές δαπάνες, κάνε στον εαυτό σου κάθε φορά αυτήν την ερώτηση. Εάν χρειάζεσαι αυτά τα παπούτσια και τα σηκώνει ο προϋπολογισμό σου, αγοράσέ τα.  Εάν όχι, εξοικονομείς τα χρήματά σας και τα χρησιμοποιείς για κάτι που πραγματικά έχεις ανάγκη.

Κράτα λογαριασμό.

Όταν δεν παρακολουθείς πόσα ξοδεύεις, είναι πολύ εύκολο να χαλάσεις όλα σου τα χρήματα εν ριπή οφθαλμού. Αυτός είναι κι ο λόγος που πρέπει να κόψεις αυτήν την κακή συνήθεια, το συντομότερο δυνατό. Πάρε στυλό και χαρτί η σημείωνε στο κινητό σου πόσα χρήματα ξοδεύεις για καθετί κάθε μήνα. Είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

Σταμάτα να κάνεις παρορμητικές αγορές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι παρορμητικές αγορές είναι κακές για τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτές. Θα ξοδέψεις χρήματα σε προϊόντα που δεν έχεις καν ανάγκη, το οποίο είναι και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι. Αν λοιπόν νιώθεις να βαριέσαι και δεν ξέρεις πώς να γεμίζεις το χρόνο σου, σταμάτα να σκέφτεσαι αμέσως τα ψώνια.

Μην την πατάς με τις προσφορές.

Η μεγαλύτερη παγίδα με τις προσφορές, είναι ότι σε κάνουν να θέλεις να αγοράζεις προϊόντα, που στην πραγματικότητα δεν έχεις ανάγκη. Ειδικά οι μεγάλες εκπτώσεις, σε κάνουν να νιώθεις πως είναι μεγάλη ευκαιρία να αγοράσεις το προϊόν, επειδή μπορείς να το πάρεις στη μισή τιμή. Το χρειάζεσαι όμως πραγματικά;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ