Η συνήθεια και η δύναμή της: Βήμα - βήμα θα πετύχουμε τις μεγάλες αλλαγές - εσύ τι επιλέγεις;

«Η συνήθεια είναι το πιο ανελέητο δηλητήριο»

«Η συνήθεια είναι η πιο απαίσια αρρώστια γιατί μας κάνει να δεχόμαστε οποιαδήποτε δυστυχία, οποιονδήποτε πόνο, οποιονδήποτε θάνατο. Από συνήθεια ζούμε δίπλα σε μισητά πρόσωπα, μαθαίνουμε να φέρουμε τα δεσμά, να υπομένουμε αδικίες, να υποφέρουμε, υποτασσόμαστε στον πόνο, στη μοναξιά, σε όλα.

Η συνήθεια είναι το πιο ανελέητο δηλητήριο γιατί μπαίνει μέσα μας αργά, σιωπηλά, μεγαλώνει σιγά σιγά τρεφόμενη από την άγνοιά μας, κι όταν ανακαλύψουμε ότι την έχουμε πάνω μας κάθε ίνα μας έχει προσαρμοστεί, κάθε κίνηση εγκλιματιστεί, δεν υπάρχει πια φάρμακο που μπορεί να μας θεραπεύσει».

Από το βιβλίο «Ένας άντρας» της Οριάννα Φαλάτσι.

Μεγάλη αλήθεια! Η δύναμη της συνήθειας είναι πολλές φορές ανυπέρβλητη. Από συνήθεια μπορεί να μένουμε σε καταστάσεις που δεν μας εκφράζουν, που μας ταλαιπωρούν, που μας φθείρουν.

Όμως, είναι αυτό που ξέρουμε, είναι το οικείο κακό, το γνώριμο, και ούτε μας περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσε ν’ αλλάξει εάν το αποφασίζαμε.

Σκέψου εάν κι εσύ από συνήθεια κάνεις πράγματα, υπομένεις καταστάσεις, συμπεριφορές, ανθρώπους που δεν θέλεις. Εάν εντοπίσεις κάτι τέτοιο, σκέψου τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις. Ζήσε τη ζωή που ονειρεύεσαι, γράφει η Βίκυ Κάουλα, Life Coach, στο tsemperlidou.gr.

Φαντάζει δύσκολο, αλλά ό,τι θέλουμε μπορούμε να το πετύχουμε. Βήμα-βήμα, αλλάζοντας μικρά πραγματάκια, υιοθετώντας σιγά-σιγά νέες συνήθειες, πετυχαίνουμε μεγάλες αλλαγές.

Τι επιλέγεις να αλλάξεις;.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ