Η ερωμένη του βασιλιά: Όταν ο θείος της βασίλισσας Ελισάβετ βοήθησε τον πατέρα της να κάνει σχέση με παντρεμένη (βίντεο)

Μια επιστολή 103 ετών αποκαλύπτει το σχέδιο που κατέστρωσαν

Μια επιστολή 103 ετών, που βρίσκεται τώρα σε δημοπρασία, αποκαλύπτει πώς ο θείος και ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ συνωμότησαν για να έχει ο μελλοντικός βασιλιάς Γεώργιος VI «την ευκαιρία να μείνει μόνος» με μια παντρεμένη γυναίκα τα χρόνια πριν γνωρίσει και παντρευτεί τη μητέρα της βρετανίδας μονάρχη.

Ο Εδουάρδος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας (ο οποίος αργότερα έγινε βασιλιάς προτού παραιτηθεί από τον θρόνο για να παντρευτεί την Αμερικανίδα σοσιαλίστα Γουόλις Σίμπσον) έγραψε την επιστολή στην Φρέντα Ντάντλεϊ Γουόρντ, την τότε παντρεμένη ερωμένη του, το 1919. 

 

 

Σε αυτή διηγήθηκε την ιστορία του πώς έπεισε τον Λόρδο Λόφμπορο να παίξει ένα γύρο γκολφ, ώστε ο μικρότερος αδερφός του, ο Άλμπερτ (ο μελλοντικός βασιλιάς Τζορτζ ΣΤ'), να μπορεί να μείνει μόνος με την Αυστραλή σύζυγο του Λάφμπορο, τη Σίλα, ενώ τα αδέρφια επισκέπτονταν το σπίτι του ζευγαριού.

«Μετά το τσάι κατάφερα να δελεάσω τον Λόφι [Λόρδο Λόγκμπορο] και να τον απομακρύνω με το πρόσχημα ότι ήθελα να παίξω γκολφ στο τοπικό γήπεδο, ώστε να δώσω στη Σέιλι την ευκαιρία να μείνει μόνη με τον Μπέρτι [Πρίγκιπα Άλμπερτ]»έ γραψε, σύμφωνα με το People.

 

 

«Είπαν ότι ήταν κουρασμένοι και τους αφήσαμε, αλλά φαντάσου τη φρίκη μου ,αγάπη μου όταν φτάνοντας στους σ εκεί αταλάβαμε ότι ήταν κλειστά τις Κυριακές!!» συνέχισε. «Ωστόσο, κράτησα την ψυχραιμία μου και αντ' αυτού πήρα τον Λόφι για μια βόλτα!» πρόσθεσε στην επιστολή του.

Ο Simon Luterbacher, ειδικός βιβλίων και χειρογράφων στο Forum Auctions στο Λονδίνο, είπε, σύμφωνα με τους The Times: «Έπαιζε αδελφική αλληλεγγύη καθώς προσπαθούσαν να αφήσουν τον ΆΛμπερτ μόνο με τη Λαίδη. Ήταν κάπως συγκαταβατικό από την πλευρά τους και είναι ασυνήθιστο να βρεις μια επιστολή που να αναφέρει τόσο προσωπικές λεπτομέρειες».

 

 

 

 

Τα αδέρφια είχαν σαφώς ισχυρό δεσμό εκείνη την εποχή, αλλά αυτό θα άλλαζε τα επόμενα χρόνια με την παραίτηση» πρόσθεσε ο ειδικός.

Ο Άλμπερτ και η Σίλα γνωρίστηκαν σε έναν χορό στο Λονδίνο το 1918. Η Σίλα ήταν φίλη με την ερωμένη του Έντουαρντ, Ντάντλι Γουόρντ και η τετράδα φέρεται να αυτοαποκαλούνταν «The Four Do's».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @aroyal.aday

 

 

 

 

 

Ωστόσο, η σχέση έληξε όταν ο πατέρας των αδελφών, ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε', το έμαθε το 1920. Ο μονάρχης φέρεται να προσφέρθηκε να κάνει τον Άλμπερτ δούκα της Υόρκης στα γενέθλιά του — αν δεν άκουγε τίποτα περισσότερο για αυτόν και τη Σίλα. Αν και αυτό ήταν το τέλος της ρομαντικής τους σχέσης, οι δυο τους παρέμειναν φίλοι και αντάλλασαν γράμματα.

Ο  Άλμπερτ συνάντησε στη συνέχεια την Elizabeth Bowes-Lyon, τη μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ την οποία παντρεύτηκε το 1923.

Ο Εδουάρδος ανέβηκε στο θρόνο ως Βασιλιάς Εδουάρδος Η' το 1936 με το θάνατο του πατέρα του Βασιλιά Γεωργίου Ε'. Ωστόσο, παραιτήθηκε την ίδια χρονιά για να παντρευτεί τη Σίμπσον, της οποίας το διαζύγιο από τον προηγούμενο σύζυγό της θεωρήθηκε ότι την έκανε ακατάλληλη σύζυγο για έναν βασιλιά και δεν θα μπορούσε να γίνει βασίλισσα.

«Μου ήταν αδύνατο να σηκώσω το βαρύ φορτίο της ευθύνης και να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως βασιλιάς, όπως θα ήθελα να κάνω, χωρίς τη βοήθεια και την υποστήριξη της γυναίκας που αγαπώ», είχε πει ο θείος της Ελισάβετ σε ραδιοφωνική εκπομπή.

 

 

 

 

Ο μικρότερος αδερφός του έγινε ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ', ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κόρη του Ελισάβετ να γίνει η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία. Η βασίλισσα, 95 ετών, θα συμπληρώσει τα 70 χρόνια στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου - την ημέρα που πέθανε ο πατέρας της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ