Τζουμέρκα: Θρήνος για τον 21χρονο σκιέρ - ποιος ήταν ο Ερμής Θεοχαρόπουλος - «πρώτα σκαρφάλωσα & μετά περπάτησα» (φωτό & βίντεο)

Τον εντόπισε ο πατέρας του...

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον νεαρό σκιέρ, έδωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου έφτασε αργά το απόγευμα τηε Κυριακής, μετά την επιχείρηση διάσωσής του στο καταφύγιο των Τζουμέρκων.

Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος, ηλικίας 21 ετών, όπως όλα δείχνουν το πρωί έκανε ορειβατικό σκι και γλίστρησε σε δύσβατη χαράδρα. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του.

Λίγες ώρες αργότερα τον εντόπισε ο πατέρας του. Ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος συμμετείχε στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Θεοφάνη-Ερμή, στα Τζουμέρκα, μαζί με 16 πυροσβέστες με την O.O.E.Δ. της 5ης ΕΜΑΚ, 6 οχήματα και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ, το οποίο και παρέλαβε τον νεαρό.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, οι γιατροί προσπάθησαν για τουλάχιστον μία ώρα εως τις 7:30, να κάνουν στο νεαρό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως δεν τα κατάφεραν.

O Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος καταγόταν από μια καθαρά ορειβατική και αθλητική οικογένεια με τον πατέρα του Γιάννη (προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδος) και την μητέρα του Μαρίνα, να έχουν μεγάλη ιστορία σαν αθλητές, σαν ορειβάτες, αλλά και σαν διοργανωτές αγώνων.

Είχε μεγαλώσει μέσα στα σπορ βουνού και στους αγώνες. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με όλα τα σπορ του βουνού, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισε να επικεντρωθεί στην αγωνιστική αναρρίχηση. Μάλιστα μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στην Αθήνα, ωστόσο τα τελευταία οκτώ χρόνια μετακόμισε μόνιμα με την οικογένεια του στο ορεινό χωριό Άγναντα στην Ήπειρο.

Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr το 2020, ο αθλητής είχε δηλώσει: «Αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου.

Με τους αγώνες ασχολούμαι από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι τα 12 δεν σταμάτησα, όμως τότε ήρθε η περίοδος της οικογενειακής μετακόμισης από την Αθήνα στο χωριό Άγναντα, οπότε πέρασε για μένα μια νεκρή περίοδος στην αγωνιστική αναρρίχηση. Πλέον, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω επιστρέψει στους αγώνες με περισσότερη όρεξη από ποτέ».

«Το να έχεις τον πατέρα σου προπονητή είναι τρελά δύσκολο και περίπλοκο. Μου ήταν δύσκολο στην αρχή γιατί δεν μπορούσα να διαχωρίσω πότε ο πατέρας μου ήταν πατέρας μου και πότε coach, οπότε στην αρχή λογικό ήταν να υπήρχαν εντάσεις» έλεγ.  «Βασικό στοιχείο για να κάνει οποιοσδήποτε αθλητής το μεγάλο βήμα πιστεύω ότι είναι να κάνει μικρά, μεθοδικά βήματα και να μην βιάζεται», συμπλήρωνε

Πατέρας του 21χρονου είναι ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος, πρώην πρωταθλητής και νυν εκπαιδευτής στο ορειβατικό σκι. Για 15 χρόνια (1993 – 2007) ήταν πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ πλέον, είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, οδηγός βουνού εκπαιδευτής ορεινών σχολών (Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής Τζουμέρκων – TAC).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ