Τον «δολοφόνησε» η αδιαφορία: Γνωστός φωτογράφος πέθανε από το κρύο σε πολυσύχναστο δρόμο του Παρισιού - 9 ώρες αβοήθητος (φωτό)

Άφησε την τελευταία του πνοή στη μέση του δρόμου από υποθερμία....

Ο γνωστός φωτογράφος René Robert πέθανε στη μέση του δρόμου στο Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα, αφού έπεσε και παρέμεινε αβοήθητος στο σημείο για πάνω από 9 ώρες, με τους περαστικούς να τον αγνοούν...

Ο 84χρονος Ελβετός, που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο κρύο, από υποθερμία, φέρεται να έφυγε από το σπίτι του στις 21:30 την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, για την βραδινή του βόλτα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Ωστόσο έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκωθεί.

Κανένας από τους περαστικούς δεν τον βοήθησε ενώ όπως αναφέρει το petapixel.com ήταν ένας άστεγος εκείνος που κάλεσε τελικά το ασθενοφόρο καθώς παρατήρησε το άψυχο σώμα του.

 Όταν έφτασαν τα παραϊατρικά για να παράσχουν βοήθεια, ήταν πολύ αργά: ο Robert είχε ήδη υποκύψει στο κρύο και είχε πεθάνει από υποθερμία.

«Δολοφονημένος από την αδιαφορία»

Αυτή ήταν η φράση που έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter ο δημοσιογράφος Michel Mompontet και φίλος του Robert. 

«Ζαλίστηκε και έπεσε. Δεν μπορούσε να σηκωθεί, ξάπλωσε στο κρύο για εννέα ώρες μέχρι που ο άστεγος κάλεσε ασθενοφόρο. Πολύ αργά. Είχε υποθερμία και δεν μπορούσε να επιβιώσει. Κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα ωρών, κανένας περαστικός δεν σταμάτησε για να ελέγξει γιατί αυτός ο άντρας ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο. Κανένας» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένας ευγενικός, ευαίσθητος και ανθρωπιστής φίλος» ανέφερε ακόμα ο δημοσιογράφος σε tweet του.

Ο Robert, ο οποίος γεννήθηκε το 1936 στο Fribourg της Ελβετίας και ήταν περισσότερο γνωστός για τα πορτρέτα διάσημων Ισπανών καλλιτεχνών φλαμένκο, φέρεται να έπεσε στο πεζοδρόμιο μστη Rue de Turbigo, έναν δρόμο στην καρδιά του Παρισιού λιγότερο από 4 μίλια από τον Πύργο του Άιφελ.

Σύμφωνα με τον Guardian η γαλλική Figgaro δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Ο φωτογράφος René Robert, νεκρός από αδιαφορία στη μέση του δρόμου».

Η ισπανική πρεσβεία στην Ολλανδία έγραψε στο Twitter: «Ο θάνατος του Rene Robert, που απαθανάτισε με την κάμερά του όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες του φλαμένκο, προκαλεί τη συλλογική μας συνείδηση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ