Βιασμός 24χρονης: Έφτασαν από την Ελβετία στο ΑΠΘ οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα (βίντεο)

Τα αποτελέσματα θα ενσωματωθούν σε όσα προέκυψαν από το εργαστήριο του ΑΠΘ

Έφτασαν στο ΑΠΘ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα αποτελέσματα θα ενσωματωθούν σε όσα προέκυψαν από το εργαστήριο του ΑΠΘ. Στη συνέχεια θα συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα που θα αποσταλεί στην ανακρίτρια πιθανότατα προς το μεσημέρι.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το MEGA, το δείγμα ούρων της 24χρονης εστάλη στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Ιατροδικαστής για υπόθεση 24χρονης: Να δούμε αν υπήρξαν καθυστερήσεις των αποτελεσμάτων από τους Ελβετούς

«Εφόσον όλες οι αναλύσεις έγιναν έγκαιρα» τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γ. Μπήκα, ενδέχεται να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης που άνοιξε με την καταγγελία ότι βιάστηκε σε πάρτι πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, τόνισε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μόλις είχε ανακοινωθεί ότι το  email από την Ελβετία με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης βρίσκεται στα χέρια των ειδικών του ΑΠΘ και ο Γρηγόρης Λέων επεσήμανε: «Να δούμε πότε έστάλησαν και σε τι χρόνους, δηλαδή αν υπήρξαν καθυστερήσεις από τους Ελβετούς».

Όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής πρώτα βλέπουμε αν υπάρχει ναρκωτική ουσία στον οργανισμό και μετά τη συγκέντρωση της, όπως ισχύει και για το αλκοόλ.

Όλες οι ουσίες  έχουν συγκεκριμένο χρόνο ανίχνευσης ενώ θα πρέπει και να συνάδει με τον χρόνο που αναφέρεται η συγκεκριμένη καταγγελία συμπλήρωσε ο ειδικός και τέλος ανέφερε:

«Αν βρούμε ουσία που εξαφανίζεται από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα από ένα 24ωρο, ενδέχεται αυτή να έχει ληφθεί και μετά το περιστατικό και για άλλους λόγους, από το θύμα, ενδεχομένως θεραπευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι παράλληλη έρευνα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε - μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ