Βιασμός 24χρονης: Αρνητικές οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα, λέει η πλευρά του κατηγορούμενου (βίντεο)

Σε περίπτωση που ο ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση

Αρνητικές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των συνηγόρων, οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ και οι οποίες προέρχονται από την πλευρά του κατηγορούμενου, οι εξετάσεις δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει η κοπέλα ήταν ελάχιστη.

Σε περίπτωση που ο ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση, αφού ήταν από τους βασικούς ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας.

Ο δικηγόρος της 24χρονης αναμένει, ωστόσο, την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων, ενώ  ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, καθώς, όπως είπε, το δείγμα ελήφθη μετά το 12ωρο και οι φαρμακευτικές ουσίες μπορεί να μην ήταν ανιχνεύσιμες.

Νωρίτερα, είχε παραδοθεί στα χέρια της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης,  το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού.

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση, ο οποίος ενημέρωσε την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

 «Οι φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό είναι ειδικές. Ενα αρνητικό αποτέλεσμα θα πρέπει να μας κάνει να ανατρέξουμε στη στιγμή της δειγματοληψίας. Το χάπι του βιασμού είναι μια σειρά ουσιών... Κάποιες ανιχνεύονται μετά από αρκετές ώρες, κάποιες πράγματι έχουν μικρότερη διάρκεια ανίχνευσης» είπε από πλευράς του μιλώντας στο T-Live και τον Alpha ο ιατροδικαστής κ. Γρηγόρης Λέων,

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ