Τα 57 της έκλεισε η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό: Η κάποτε άτακτη Υδροχόος, σήμερα ήρεμη μαμά & θεία (φωτό & βίντεο)

Έχει υπάρξει τραγουδίστρια, σχεδιάστρια ρούχων και μοντέλο

Γεννημένη την πρώτη Φεβρουαρίου του 1965 η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό, το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ και της Αμερικανίδας πριγκίπισσας - σταρ Γκρέις Κέλι, γιόρτασε χθες τα 57ά γενέθλιά της.

Η άλλοτε άτακτη πριγκίπισσα (Υδροχόος στο ζώδιο, παρακαλώ!), η οποία για την ιστορία έχει υπάρξει τραγουδίστρια, σχεδιάστρια ρούχων και μοντέλο, πλέον φαίνεται να έχει αφοσιωθεί - όπως άλλωστε και η αδελφή της πριγκίπισσα Καρολίνα, που έκλεισε πρόσφατα τα 65 - στην οικογένειά της.

Η εικόνα της δεν θυμίζει τη νεαρή καλλονή που περπατούσε κάποτε στις πασαρέλες, αφού πλεον έχει κόψει κοντά τα μαλλιά της, ενώ δεν έχει κάνει κάποια αισθητική επέμβαση, δείχνοντας έτσι με καμάρι τις ρυτίδες της.

Η Στεφανί έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ είναι πολύ κοντά και με τα ανιψάκια της, τα παιδιά του αδελφού της πρίγκιπα Αλβέρτου. Η θεία τους, όπως και η Καρολίνα, είναι στήριγμα για την μικρή πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον διάδοχο πρίγκιπα Ζακ, που περνούν μια δύσκολη χρονιά, με όλα όσα συμβαίνουν με την μητέρα τους πριγκίπισσα Σαρλίν.

AFP POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Στεφανία μιλάει άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Παρακολούθησε την σχολική της εκπαίδευση στο Νταμ ντε Σα-Μαρ του Μονακό και στη συνέχεια στο Ντουπανλούπ του Παρισιού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalfamily_archive

Το 1982 έλαβε το απολυτήριο λυκείου. Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων έκανε μαθήματα χορού και πιάνου, και συμμετείχε σε αγώνες γυμναστικής και ιππασίας.

Προσωπική ζωή

Η Στεφανί είχε αναπτύξει σχέσεις με τον Πολ Μπελμοντό, τον Άντονι Ντελόν, τον Ρομπ Λόου και τον Ζαν-Ιβ λε Φουρ, πριν να ξεκινήσει τη σχέση της με τον σωματοφύλακά της, Ντανιέλ Ντουκρουέ το 1992. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον Ντεκρουέ, η Στεφανί απέκτησε δύο παιδιά, τον Λουί και την Πολίν. Τα παιδιά τους περιλήφθησαν στη γραμμή για τη διαδοχή του θρόνου του Μονακό, όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 1 Ιουλίου 1995. Ωστόσο, στις 4 Οκτωβρίου 1996 πήραν διαζύγιο.

Στις 15 Ιουλίου 1998 η Στεφανία γέννησε το τρίτο της παιδί, την Καμίλ. Όμως, αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του πατέρα της, ενώ εξαιτίας του γεγονότος ότι αποκτήθηκε εκτός γάμου, η Καμίλ δεν περιλαμβάνεται στη γραμμή διαδοχής του θρόνου του Μονακό.

Δείτε επίσης: Camille η νεότερη «πριγκίπισσα» του Μονακό: Καρπός του έρωτα της άτακτης Stéphanie με τον δεύτερο σωματοφύλακα της ζωής της (φωτό & βίντεο)

Το 2001 η Στεφανί ξεκίνησε μια σχέση με τον παντρεμένο εκπαιδευτή ελεφάντων Φράνκο Κνι και μετακόμισε μαζί με τα τρία της παιδιά στο καραβάνι του τσίρκου του.

DPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ωστόσο, αυτή η σχέση έληξε το 2002 και η Στεφανί με την οικογένειά της επέστρεψε στο Μονακό. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 παντρεύτηκε τον Πορτογάλο ακροβάτη Άντανς Λόπεζ Πέρες, με τον οποίο πήρε διαζύγιο το Νοέμβριο του 2004.

Pool/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Στεφανία έχει βαπτίσει τον Αντρέα Κασιράγκι, μεγαλύτερο γιο της αδελφής της Καρολίνας.

Μια πριγκίπισσα μοντέλο και τραγουδίστρια

Το 1983, μετά τη φυσική αποκατάστασή της από το ατύχημα που σκότωσε τη μητέρα της, η Στεφανί ξεκίνησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον οίκο μόδας Dior υπό την καθοδήγηση του Μαρκ Μποάν.

Το επόμενο έτος έκανε το ντεμπούτο της ως μοντέλο υψηλής ραπτικής στο ισπανικό περιοδικό Όλα, ένα εγχείρημα που επανέλαβε και το 1990. Το 1985 φωτογραφήθηκε για τη γερμανική έκδοση του περιοδικού Βογκ και για το αμερικανικό περιοδικό Βάνιτι Φέαρ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royaltiesoftheworld._

Έγινε, επίσης, η εκπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας καλλυντικών Λα Πρερί, για την οποία φωτογραφήθηκε. Ακόμα, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο και της γαλλικής Βογκ, φωτογραφιζόμενη από τον Γερμανό φωτογράφο Χέλμουτ Νιούτον τον Σεπτέμβριο του 1986.

Το 1986 η Στεφανία εγκαινίασε μια σειρά από μαγιό, τα οποία είχε σχεδιάσει μαζί με τον Αλίξ ντε λα Κομπλ, γνωστό της από την εκπαίδευσή της στον οίκο μόδας Ντιόρ. Η επίδειξη μόδας για την παρουσίαση των μαγιό έγινε στην Αθλητική Λέσχη του Μονακό και παρακολουθήθηκε από τον Πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄, τον Πρίγκιπα Αλβέρτο και την Πριγκίπισσα Καρολίνα. Ήταν ένα σημαντικό γεγονός που καλύφθηκε από μέσα ενημέρωσης διεθνώς.

 Το 1989 παρουσίασε το δικό της ομώνυμο άρωμα. Τον Δεκέμβριο του 2008 σύνταξε μέρος του περιοδικού Vogue Paris και φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλό του.

Η Στεφανί είναι η συνιδιοκτήτρια των καφετεριών και καταστημάτων Ριπλέι του Μονακό και της Βαρκελώνης.

Τον Φεβρουάριο του 1986 η Στεφανί κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με την γαλλική εταιρεία Καρέρ. Το τραγούδι της "Ουραγκά" (Ouragan, δηλ. τυφώνας) έγινε διεθνής επιτυχία, πουλώντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Photo: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άλμπουμ της "Μπεσουά" (Besoin, δηλ. χρειάζομαι) πούλησε πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα, με 100.000 πωλήσεις να σημειώνει μόνο στη Γαλλία.[20] Το τραγούδι της "Φλας" (Flash) σημείωσε κι αυτό πανευρωπαϊκή επιτυχία.

Τον Ιανουάριο του 1987 η Στεφανία κυκλοφόρησε το τραγούδι "Νέοι Παντού" (Young Ones Everywhere) για φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ της Γιούνισεφ. Την ίδια χρονιά μετακόμισε στο Λος Άντζελες για την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ της. Ωστόσο, της πήρε πέντε χρόνια για να κυκλοφορήσει. Το άλμπουμ "Στέφανι" κυκλοφόρησε το 1991 και συνάντησε απογοητευτικές πωλήσεις και αρνητικές κριτικές, παρά τη διαφημιστική του προσπάθεια.

Μετά τη συμμετοχή της στο τραγούδι Ιν δε κλόζετ του Μάικλ Τζάκσον αποφάσισε να τερματίσει τη μουσική της καριέρα. Εξαίρεση αποτελεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Λορ ντε νο βι" (L'Or de nos vies, δηλ. ο χρυσός της ζωής μας) το 2006 για την καταπολέμηση του Έιτζ.

Στροφή στη φιλανθρωπία

Η Στεφανία είναι η πρόεδρος αρκετών συλλόγων, όπως του "Κέντρου Νεολαίας του Μονακό" και του "Κέντρου Δράσης Πριγκίπισσα Στεφανί", ενώ είναι επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Πριγκίπισσα Γκρέις.

Έχει υπάρξει προστάτης του Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο, στο οποίο συνηθίζει να παρευρίσκεται, και τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο των Φίλων Παιδιών, που ιδρύθηκε το 1963 από τη μητέρα της Γκρέις. Από το 1985 είναι η πρόεδρος του Μαγικού Γκραν Πριν του Μόντε Κάρλο και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Photo: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 2003 η Στεφανία δημιούργησε το σύλλογο Γυναίκες Εναντίον του Έιτζ και το 2004 την οργάνωση Καταπολέμηση του Έιτζ (Fight Aids Monaco) με αποστολή την ενημέρωση, την πρόληψη και υποστήριξη ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Από το 2006 είναι πρέσβειρα του Κοινού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το HIV/AIDS.

 Στις 26 Ιουνίου 2010, η Στεφανί εγκαινίασε, παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου, το Σπίτι της Ζωής (Maison de Vie) στο Καρπεντρά της Γαλλίας, που προσφέρει ψυχολογική και υλική βοήθεια σε άτομα που ζουν με τον ιό του Έιτζ και στις οικογένειές τους.

Η Στεφανί έχει, επίσης, διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις, όπως δημοπρασίες, συναυλίες και γκαλά, για την υποστήριξη του ιδρύματός της

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ