Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Βαρύτατες κατηγορίες στον 23χρονο φερόμενο ως δολοφόνο του - Κατηγορείται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο (φωτό)

Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον 23χρονο...

Για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που τού άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

 

 

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Δείτε επίσης: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που φέρεται να δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη: Τον αποδοκίμασαν στο δικαστήριο - Φωνές, οργή & κατάρες (φωτό - βίντεο)

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε «πρωταγωνιστήσει» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Οι αποδοκιμασίες στο δικαστήριο 

Με σκυμμένο τοκεφάλι εμφανίστηκε Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης πριν από λίγο ο 23χρονος. Ο κατηγορούμενος έφτασε με χειροπέδες στα χέρια, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, σκούφο και μάσκα για τον κορωνοϊό.

Ο κατηγορούμενος δεν είπε κουβέντα στους δημοσιογράφους ενώ κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο τον αποδοκίμασε. «Δολοφόνε, να πας στο διάολο», του φώναξαν, σύμφωνα με το thestival.

 

 

Ο 23χρονος, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης είχε προσαχθεί το βράδυ της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος δεν έχει πει λέξη στους αστυνομικούς και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ