Ίλιον: Μαθητής φόρεσε φούστα σε σχολείο - Έρευνα για το «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» που του είπε καθηγητής (βίντεο)

Έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, με εντολή το γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, καθηγητής στο εν λόγω σχολείο φέρεται να είπε σε μαθητή «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» επειδή φόρεσε φούστα.

 

 

Την Πέμπτη οι συμμαθητές του παιδιού εμφανίστηκαν στο σχολείο, τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια με φούστες, για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

 

 

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση στο Instagram της ομάδας «Μένουμε Ενεργοί» αναφέρεται: «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο! Μαθητές και μαθήτριες στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου αποφάσισαν να πάνε σήμερα στο σχολείο τους με φούστες και φορέματα για να διαμαρτυρηθούν επειδή χθες μια συμμαθήτρια τους, ντυμένη με φούστα δέχτηκε επίπληξη για απρεπή ενδυμασία.

Τα παιδιά επέλεξαν να υπερασπιστούν την φίλη τους και να περάσουν ένα μήνυμα προς όλους μας για το τι πρέπει να θεωρείται απρεπές και τι προσωπική επιλογή.

Είμαστε μαζί τους. UPDATE: Σύμφωνα με νέα ενημέρωση που είχαμε ο λόγος αντίδρασης των παιδιών ήταν ένα αισχρό σχόλιο κάποιου καθηγητή ενώ δεν ισχύει ότι η μαθήτρια δέχτηκε επίπληξη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ