Νεκρός ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο, Νίκος Κάτσικας: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον χαμό του (φωτό)

Συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών

Νεκρός βρέθηκε προχθες ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο Νικόλαος Κάτσικας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ν. Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον.

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Photo: Facebook: Nikolaos Katsikas

Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Η ΕΣΗΕΑ για την αιφνίδια απώλεια του Νίκου Κάτσικα

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με οδύνη τον συνάδελφο Νίκο Κάτσικα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Κάιρο, σε ηλικία 55 ετών.

Ο Νίκος Κάτσικας γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, όμως, αφιέρωσε τη ζωή του στον αιγυπτιώτικο ελληνισμό και στην αναβίωση και διατήρηση των αιγυπτιώτικων ΜΜΕ. Υπήρξε αρχισυντάκτης του «Νέου Φωτός», εφημερίδας της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου, της έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ιστοσελίδας «pyramisnews.gr». Διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ, από τον Σεπτέμβριο του 2016, εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο και όλες τις αραβικές χώρες, ενημερώνοντας για σχετικά θέματα και δράσεις τα ελληνικά ΜΜΕ και γεφυρώνοντας τον απανταχού ελληνισμό με τον αραβικό κόσμο.

Η ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον Νίκο Κάτσικα, τον ακούραστο εργάτη του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που εργάστηκε με ζήλο και ευσυνειδησία σε όλο του τον εργασιακό βίο. Το ενδιαφέρον που επέδειξε για τους Έλληνες της χώρας του Νείλου και το έργο του για τον παροικιακό Τύπο της Αιγύπτου θα συνοδεύουν το όνομά του για πάντα.

Η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποχαιρετά τον Νίκο Κάτσικα

Συντετριμμένη από την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Νίκου Κάτσικα, η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει σύσσωμη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Ο εκλιπών υπήρξε σταθερά για πολλά χρόνια βασικός συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, αποτελώντας έτσι το συνδετικό κρίκο με την πατρίδα για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ