Αποκαλύψεις για τη στέψη του Κάρολου: Βασίλισσα η Καμίλα με royal στέμμα -2.800 διαμάντια & το 105 καρατίων Koh-i-Noor (φωτό & βίντεο)

Ο σύζυγός της έχει λάβει την άδεια να αποκαλείται «Βασίλισσα Καμίλα»

Η Καμίλα όχι μόνο πήρε το «πράσινο φως» από την βασίλισσα Ελισάβετ για να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος, αλλά αναμένεται στην στέψη του συζύγου της να φορέσει το στέμμα της Βασίλισσας Μητέρας, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος πριν κάποια χρόνια άλλαξε τους όρκους του για να την συμπεριλάβει ως «βασίλισσα»!

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η Daily Mail γιος της Βρετανίδης μονάρχη και διάδοχος του θρόνου άλλαξε τους όρκους της στέψης του πριν από αρκετά χρόνια για να συμπεριλάβει το «Βασίλισσα Καμίλα» - με την ευλογία της μητέρας του.

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εισαγωγή του τίτλου της συζύγου του συμπεριλήφθηκε ως μέρος μιας γενικής αναμόρφωσης των σχεδίων για την τελετή του Αβαείου του Γουέστμινστερ πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε ανώτερη πηγή του παλατιού.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάβαβτο η 95χρονη Ελισάβετ, που γιόρτασε 70 χρόνια στο θρόνο, ανακοίνωσε ότι η Δούκισσα της Κορνουάλης θα γίνει Βασιλική Σύζυγος όταν ο άντρας της την διαδεχθεί στην εξουσία.

«Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο», επεσήμανε η Ελισάβετ. Ο Κάρολος και η Καμίλα, επί χρόνια εραστές, παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή στο Ουίνδσορ. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι «τα λόγια της Αυτής Μεγαλειότητας τους συγκίνησαν και τους τίμησαν».

Το διαμαντένιο στέμμα της Βασίλισσας Μητέρας και τα σχέδια για την στέψη του Καρόλου

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μπορεί επίσης να αποκαλυφθεί ότι η Καμίλα θα φορά το ανεκτίμητο πλατινένιο και διαμαντένιο στέμμα της Βασίλισσας Μητέρας στο κεφάλι της όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς. Δημιουργήθηκε για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου VI το 1937.

Το στέμμα της Βασίλισσας Μητέρας περιλαμβάνει 2.800 διαμάντια με μια μεγάλη πέτρα που δόθηκε στη βασίλισσα Βικτώρια το 1856 από τον Σουλτάνο της Τουρκίας ως χειρονομία ευγνωμοσύνης για τη βρετανική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου.

Ο μπροστινός σταυρός φέρει το διάσημο διαμάντι Koh-i-Noor 105 καρατίων, το οποίο προέρχεται από την Ινδία, σε αποσπώμενη βάση πλατίνας.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε ξεκάθαρη την ευγνωμοσύνη του στη βασίλισσα για την υποστήριξή της, λέγοντας ότι ο ίδιος και η Καμίλα– την οποία περιέγραψε ως «αγαπημένη σύζυγό του» – είχαν «βαθιά συνείδηση ​​της τιμής που αντιπροσωπεύει» η επιθυμία της μητέρας του.

Ο διάδοχος του θρόνου τίμησε την ιστορική Ημέρα Ένταξης της Βασίλισσας, προαναγγέλλοντας την έναρξη του πλατινένιου ιωβηλαίου της , λέγοντας ότι «η αφοσίωσή της στην ευημερία όλου του λαού της εμπνέει ακόμη μεγαλύτερο θαυμασμό κάθε χρόνο που περνάει».

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ - 70 χρόνια στο θρόνο: Χαμογελαστή ανοίγει τις κάρτες της - η γλυκιά στιγμή με το σκυλάκι της (φωτό & βίντεο)

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια ένδοξη νέα φωτογραφία της 95χρονης μονάρχης –καθισμένη σε μια πολυθρόνα στο Σάντρινγκχαμ με το πάντα παρόν κόκκινο κουτί με τα έγγραφα που λαμβάνει – για να σηματοδοτήσει τα ιστορικά 70 χρόνια της στον θρόνο.

Ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γεώργιος VI, πέθανε στην κατοικία του Νόρφολκ στις 6 Φεβρουαρίου 1952, σε ηλικία 56 ετών, με την 25χρονη μεγαλύτερη κόρη του να τον διαδέχεται τότε στο θρόνο.

Η Mail αποκαλύπτει ότι τα σχέδια να «στέψουν» την Καμίλα ως «Queen Consort» (Βασιλική Σύζυγο) – σε αντίθεση με την «Princess Consort» (Πριγκιπική Σύζυγος), όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί – είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και ο Κάρολος κόντεψε να το ανακοινώσει το 2019.

Μια βασιλική πηγή είπε: «Αυτό είναι κάτι που απασχολεί τον πρίγκιπα της Ουαλίας εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ο χρόνος έπρεπε να είναι σωστός. Ήταν μια ολοκληρωμένη συμφωνία εδώ και αρκετό καιρό, αλλά το ερώτημα ήταν πώς να γίνει καλύτερα. Δεν πρόκειται να ευχαριστήσεις τους πάντες. Καταλαβαίνουν ότι μερικοί άνθρωποι δεν θα είναι ακόμα ευτυχισμένοι, αλλά η οικογένεια πιστεύει ότι είναι το σωστό».

Η αλλαγή έγινε σαφής όταν οι αξιωματούχοι του Clarence House και του παλατιού ξεκίνησαν μια γενική αναθεώρηση των σχεδίων για τη στέψη του Καρόλου πριν από αρκετά χρόνια. Οι βασικές εθνικές εκδηλώσεις αποτελούν τακτικά αντικείμενο αναθεωρήσεων σχεδιασμού και, καθώς η προηγούμενη στέψη έλαβε χώρα το 1953.

Είναι κατανοητό ότι συντομεύτηκε από την τρίωρη εκδήλωση και, αν και εξακολουθεί να είναι «θεαματική», έχει σχεδιαστεί για να «αντανακλά καλύτερα την εποχή», με περισσότερη θρησκευτική, πολιτιστική και εθνική ποικιλομορφία. «Περιλάμβανε επίσης την στέψη της δούκισσας ως βασίλισσα», είπε μια πηγή στο βρετανικό μέσο.

Οποιεσδήποτε αλλαγές θα είχαν πραγματοποιηθεί με την ευλογία της βασίλισσας και τη γνώση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. 

Μια ανώτερη βασιλική πηγή είπε στη Mail ότι η βασίλισσα ένιωθε ότι η Καμίλα «άξιζε» να πάρει τον κατάλληλο τίτλο που «έρχεται με τη δουλειά».

Είπε: «Δεν προσπάθησε ούτε μια φορά να επισκιάσει τον σύζυγό της, έπαιζε πάντα υποστηρικτικό ρόλο. Είναι η πρώτη της προτεραιότητα (σ.σ ο Κάρολος).

«Αλλά έχει χαράξει επίσης έναν ρόλο για τον εαυτό της, έχει ταξιδέψει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια σε χιλιάδες αρραβώνες, έχει αναλάβει κάποιους πολύ ισχυρούς σκοπούς όπως η βία κατά των γυναικών9...) Είναι ζεστή, φιλική και δεν έχει κάνει λάθος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ