Η Brigitte Macron με όλους τους διάσημους Γάλλους τραγουδιστές & ηθοποιούς στο πλευρό των παιδιών - H Πρώτη Κυρία σε ρόλο κλειδί (φωτό & βίντεο)

Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά

Η τρίτη έκδοση του «Symphony for Life», μια μουσική βραδιά προς όφελος των Yellow Pieces, συγκέντρωσε τους διάσημους Γάλλους Florent Pagny, Nolwenn Leroy, Marc Lavoine, Clara Luciani, κάτω από τις φτερούγες της Brigitte Macron και του Didier Deschamps.

Το κομμάτι των Folies Gruss φιλοξένησε την τρίτη έκδοση του "Symphony for Life", ενός γκαλά προς όφελος των Yellow Pieces. Ηχογραφημένη στα μέσα Ιανουαρίου, αυτή η παράσταση που συνδυάζει μουσική και ιππική επίδειξη συγκέντρωσε πολλά μεγάλα ονόματα του γαλλικού τραγουδιού.

 

 

 

 

Συνοδευόμενος από συμφωνική ορχήστρα, ο Florent Pagny άνοιξε, σύμφωνα με το parismatch.com τη βραδιά με την επιτυχία του «Know how to love».

Ακολούθησαν οι Clara Luciani, Marc Lavoine, Nolwenn Leroy, Pascal Obispo, όπως και οι Hurricane ή Tayc. Τέλος, υπό τον ήχο του βιολιού του Gautier Capuçon, ο Daniel Auteuil ερμηνεύσε το "Rêves d'enfant".

Η Brigitte Macron, πρόεδρος του Hospital Foundation και ο Didier Deschamps, χορηγός της επιχείρησης Yellow Pieces, παρακολούθησαν μαζί την παράσταση που παρουσίασαν οι Faustine Bollaert (Γαλλίδα δημοσιογράφος) και Gautier Capuçon (Γάλλος τσελίστας) και η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο France 3.

Το Operation Yellow Pieces, το οποίο έχει που βοηθά στη χρηματοδότηση έργων του γαλλικού δημόσιου παιδιατρικού νοσοκομείου από το 1989, «είναι εγγεγραμμένο στις καρδιές των Γάλλων», είπε η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

 

 

 

 

 

 

«Είμαι δάσκαλα, προφανώς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου μπόρεσα να παρατηρήσω πολλές ενοχλητικές συμπεριφορές. Τείνει να αναπτύσσεται, ειδικά μέσω των social media. Πριν σταματούσε στις 5 μ.μ., τώρα πάει πολύ πέρα ​​από αυτό.

Το ίδρυμα βοήθησε στη δημιουργία 72 σπιτιών για εφήβους που μοιάζουν κάπως με κέντρα αναφοράς όπου μπορούν να έρθουν για να πάρουν πληροφορίες, να μιλήσουν, να λάβουν βοήθεια. Έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξαιρετικής βοήθειας για εφήβους σχετικά με αυτό το θέμα. Φέτος θα συνεχίσουμε και θα το ενισχύσουμε» πρόσθεσε ακόμα η Brigitte Macron αναφορικά με τον σχολικό εκφοβισμό.

Πάντα κοντά στα παιδιά η Brigitte Macron

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας που έχει υπάρξει καθηγήτρια γαλλικών (έκανε μάλιστα μάθημα και στον σύζυγό της) τρέφει μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, τα οποία και στηρίζει με ενέργειές της, αλλά και με τον ρόλο της ως πρόεδρος του Ιδρύματος Νοσοκομείων.

Έτσι μέσα στον Γενάρη η Brigitte Macron επισκέφθηκε ένα οικογενειακό σπίτι, στη Μπεζανσόν, στο Ντούμπς, στο πλαίσιο της επιχείρησης Yellow Pieces.

Το να είναι τα οικεία πρόσωπα κοντά στο παιδί που νοσηλεύεται βοηθάει στην ανάρρωσή του και κάνει τη διαμονή του στο νοσοκομείο λιγότερο αγχωτική. Αυτός είναι ο στόχος των 65 Οικογενειακών Κέντρων σε όλη τη Γαλλία, που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Νοσοκομείων, αναφέρει η Paris Match.

Η Macron μίλησε με τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό με την ίδια να λέει: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, αν δεν το έχουμε περάσει, αυτή την ανάγκη του να είμαστε μαζί, για να ανασυστήσουμε μια οικογένεια. Γιατί όταν ένα παιδί ή ένας έφηβος είναι άρρωστος, εμπλέκεται όλη η οικογένεια». 

Αυτός ο χώρος των 2110 m2, αφιερωμένο στη φιλοξενία γονέων γονείς άρρωστων παιδιών, διαθέτει 33 δωμάτια και σχεδιάζει επέκταση 12 δωματίων και νέο χώρο χαλάρωσης. Μέσω της επιχείρησης Pieces Jaunes – η οποία αυτή τη στιγμή διαρκεί έως τις 5 Φεβρουαρίου – το Ίδρυμα Νοσοκομείων έχει συνεισφέρει 300.000 ευρώ στο έργο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ