Νότια Κορέα: Kosk, η αμφιλεγόμενη μάσκα για τον κορωνοϊό - την φοράς μόνο στη μύτη, τρως & να πίνεις ελεύθερα (φωτό & βίντεο)

Έχει τραβήξει την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου

Μια μάσκα κατά των ιών που καλύπτει μόνο στη μύτη, δίνοντάς έτσι την ευκαιρία σε αυτόν που την φορά να μπορεί να τρώει και να πίνει ελεύθερα, πωλείται στη Νότια Κορέα.

Το ονομά της είναι "kosk", ένας συνδυασμός του ko, της κορεατικής λέξης για τη μύτη, και της μάσκας και κυκλοφόρησε από μια εταιρεία που ονομάζεται Atman. Σύμφωνα με τον Guardian στο ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής Coupang πωλείται ένα κουτί των 10 για 9.800 γουόν (8,13 δολάρια ή 7.11 ευρώ).

Αποτελείται από δύο κομμάτια, το ένα από τα οποία αφαιρείται για να μείνει ακάλυπτο το στόμα, ενώ τρεις επαναχρησιμοποιήσιμες "Copper Antivirus Nose Mask" που καλύπτουν μόνο τη μύτη ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμες σε διαφορετικά χρώματα για 2.000 won ($1,65 ή 1.44 ευρώ) από την Spar Clone Fabric, επίσης στο Coupang.

Οι μάσκες έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται κάτω από μια κανονική μάσκα που καλύπτει το στόμα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί όταν τρώτε έξω ή πίνετε.

Οι ασυνήθιστες αυτές μάσκες έχουν τραβήξει μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο. «Πουλάνε και τσαγιέρες από σοκολάτα;» ρώτησε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος σχολίασε, «Ηλιθιότητα επόμενου επιπέδου!».

«Δεν διαφέρει από τους ανθρώπους που φορούν τις μάσκες τους κάτω από τη μύτη τους» έγραψε κάποιος άλλος στην πλατφόρμα.

Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι η μύτη είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εισέλθει ο κορωνοϊός στο σώμα, επομένως η χρήση μάσκας μύτης μπορεί να μην είναι και τόσο γελοία όσο φαίνεται.

Η καθηγήτρια Catherine Bennett, πρόεδρος επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Μετασχηματισμού Υγείας του Πανεπιστημίου Deakin στην Αυστραλία, είπε στο Nine News ότι οι μάσκες που καλύπτουν μόνο τη μύτη είναι μια «περίεργη ιδέα» αλλά «καλύτερες από το τίποτα». «Μάλλον κάνει μια οριακή διαφορά», είπε.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έφτασαν το ρεκόρ των 22.907 την περασμένη Πέμπτη, αφού ξεπέρασαν τα 20.000 για πρώτη φορά την Τετάρτη, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron. Ωστόσο, το έθνος της ανατολικής Ασίας έχει καταγράψει σχετικά χαμηλό ποστοστό με 6.812 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ